ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
India-Mumbai-Overpopulation-Yperplithismos
Φωτο: Shutterstock

Η ινδική αστυνομία σκότωσε 29 ύποπτους μαοϊστές αντάρτες

Οι μαοϊκοί αντάρτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πλούσιες σε ορυκτά περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ινδίας.

Τουλάχιστον 29 ύποπτοι μαοϊστές αντάρτες σκοτώθηκαν και ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο κεντρικό ινδικό κρατίδιο Τσατισγκάρ την Τρίτη, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εθνικών εκλογών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέσυραν 29 πτώματα κατά τη διάρκεια ερευνών που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυροβολισμών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Ασφαλείας Συνόρων της Ινδίας. Ανακτήθηκαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών πολυβόλων. 

Οι μαοϊκοί αντάρτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πλούσιες σε ορυκτά περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ινδίας. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο το 2022 ότι οι ενέργειές της είχαν οδηγήσει σε «πρωτοφανή βελτίωση» στον έλεγχο του βίαιου εξτρεμιστικού κινήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών πρέπει το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40%. Σε διαφορετική περίπτωση οι προεδρικές εκλογές ακυρώνονται και επαναπροκηρύσσονται.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν οι μαραθώνιες εκλογές στην Ινδία, τον Ιούνιο τα αποτελέσματα

Συνολικά 968 εκατομμύρια Ινδοί θα βρεθούν στα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα με την καταμέτρηση των ψήφων να ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου. Προβάδισμα Μόντι βλέπουν οι αναλυτές.
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Δεν αναγνωρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών υποψήφια πρόεδρος

«Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε συμπεριφορά, εάν λάβουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για μένα η Μακεδονία είναι και θα είναι Μακεδονία. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιβολίες» ανέφερε.