ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Shutterstock

LVMH: Αύξηση των οργανικών εσόδων του ομίλου πολυτελείας κατά 2%

Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο πιο αργός για πρώτο τρίμηνο από το 2016 - εξαιρουμένου του 2020, όταν τα λουκέτα του Covid-19 έκλεισαν τις οικονομίες παγκοσμίως.

Η αύξηση των πωλήσεων της LVMH επιβραδύνθηκε στις αρχές του έτους, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες για τις ακριβές τσάντες Louis Vuitton.

Τα οργανικά έσοδα του ομίλου πολυτελείας αυξήθηκαν κατά 2% το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα η LVMH με έδρα το Παρίσι, η οποία στεγάζει μάρκες όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Celine και η Loewe.

Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο πιο αργός για πρώτο τρίμηνο από το 2016 - εξαιρουμένου του 2020, όταν τα λουκέτα του Covid-19 έκλεισαν τις οικονομίες παγκοσμίως. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν ανάπτυξη 3,2%.

Ο όμιλος που διοικείται από τον Bernard Arnault, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, διαθέτει περίπου 75 εμπορικά σήματα πολυτελείας που καλύπτουν τη μόδα, τα κοσμήματα, τα ξενοδοχεία και τα ποτά.

Τον περασμένο μήνα, η ανταγωνίστρια Kering SA προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της μεγαλύτερης μάρκας της, της Gucci, πιθανότατα μειώθηκαν κατά περίπου 20% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, πλήττοντας ιδιαίτερα την Κίνα. Οι πλούσιοι Κινέζοι έχουν περιορίσει τις δαπάνες για ακριβά αγαθά, καθώς η αυξανόμενη ανεργία και η πτώση των ακινήτων επιβαρύνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οι πωλήσεις της LVMH μειώθηκαν κατά 6% στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, κατά το τρίμηνο. Ακόμα κι έτσι, η κινεζική ζήτηση για μόδα και δερμάτινα είδη - στο εσωτερικό και στο εξωτερικό - αυξήθηκε σχεδόν 10%, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της LVMH Jean-Jacques Guiony.

Η μονάδα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών της LVMH, η οποία περιλαμβάνει μάρκες όπως η Moet & Chandon και η Dom Perignon, αγωνίστηκε καθώς η ζήτηση παρέμεινε αδύναμη. Τα οργανικά έσοδα υποχώρησαν κατά 12%, χειρότερα από τις εκτιμήσεις.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρωποκυνηγητό 450 αστυνομικών για κρατούμενο που δραπέτευσε στη Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν χαρακτήρισε σοκαριστική την επίθεση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κινητοποιήσεις στη χώρα από τους εργαζόμενους στις φυλακές που ζητούν περισσότερα μέτρα αντιμετώπισης των κρατουμένων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν θα στείλει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος «επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, διαχρονικά και μαζί με τους εταίρους της, ώστε να ηττηθεί η Ρωσία στον επιθετικό της πόλεμο».