ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έξι χιλιάδες αστυνομικοί για την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία

Συνυπολογίζοντας τη δύναμη που θα κινητοποιήσει ο Δήμος της Μασσαλίας, το μέγεθος αυτό του μηχανισμού θα ξεπεράσει ακόμη και εκείνον που είχε αναπτυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου.

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στις 8 Μαΐου προκειμένου να διασφαλίσουν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν σε συνέντευξη Τύπου.

Συνυπολογίζοντας τη δύναμη που θα κινητοποιήσει ο Δήμος της Μασσαλίας (το πυροσβεστικό σώμα της Μασσαλίας, προσωπικό ασφάλειας, δημοτική αστυνομία...) το μέγεθος αυτό του μηχανισμού θα ξεπεράσει ακόμη και εκείνον που είχε αναπτυχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 2023 για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου που είχε τότε χαρακτηριστεί «ασυνήθης» και «ειδικός».

Διευκρινίζοντας πως το Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας θα είναι πλήρως «αδιαπέραστο» και ασφαλισμένο για την άφιξη της φλόγας, που θα φθάσει με το σκάφος Belem γύρω στις 19:45 (τοπική ώρα) της Τετάρτης, 8 Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως θα κινητοποιηθούν αστυνομικοί της ειδικής μονάδας Raid (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion), ναρκαυλιευτές, μέλη των ναυτικών μονάδων της χωροφυλακής και αντι-drones.

Όσον αφορά την είσοδο του Belem στη ράδα της Μασσαλίας, την ημέρα της 8ης Μαΐου, ο Νταρμανέν διευκρίνισε πως τα χίλια σκάφη που έχουν εγγραφεί για να συνοδεύσουν το περίφημο ιστιοφόρο θα έχουν όλα ελεγχθεί σχολαστικά.

Αν κα προς το παρόν δεν υπάρχει «καμία χαρακτηρισμένη απειλή» που να στοχεύει την άφιξη της φλόγας στη μεσογειακή πόλη, ο υπουργός διευκρίνισε πως οι δυνάμεις της τάξης εργάζονται πάνω σε διάφορα σενάρια, κυρίως για τον «ριζοσπαστικό ισλαμισμό».

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή όλα όσα προβλέπει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία προκειμένου να παρακολουθήσουμε και να αποτρέψουμε» οποιοδήποτε επεισόδιο, πρόσθεσε ο Νταρμανέν, κάνοντας λόγο επίσης για κινδύνους που μπορεί να προέρχονται από «την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά».

Τέλος, στην περίπτωση όπου ο άνεμος θα υπερβαίνει τους 25 κόμβους και θα εμποδίζει την επιστροφή του Belem στο Παλιό Λιμάνι, ο Νταρμανέν διαβεβαίωσε πως υπάρχει «εναλλακτική»: «Όμως, καθώς ο καιρός είναι πάντα καλός στη Μασσαλία, δεν φαντάζομαι πως μπορεί να υπάρξει τέτοια περίπτωση», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αποτράπηκε επίθεση που σχεδίαζε Τσετσένος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» ανέφερε το υπουργείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Νέας Καληδονίας

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν προκειμένου να απομακρύνουν τα οδοφράγματα στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, περιλαμβανομένων περίπου 100 χωροφυλάκων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρωποκυνηγητό 450 αστυνομικών για κρατούμενο που δραπέτευσε στη Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν χαρακτήρισε σοκαριστική την επίθεση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κινητοποιήσεις στη χώρα από τους εργαζόμενους στις φυλακές που ζητούν περισσότερα μέτρα αντιμετώπισης των κρατουμένων.