ΓΔ: 1410.31 -1.96% Τζίρος: 68.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Μεξικό αποφάσισε την ποινικοποίηση των θεραπειών αλλαγής φύλου

Η Γερουσία πέρασε μια νομοθετική μεταρρύθμιση που προβλέπει δύο έως έξι χρόνια φυλάκισης για την άσκηση πρακτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός άλλου ατόμου.

Το Μεξικό ανακοίνωσε πως οι θεραπείες αλλαγής φύλου θα αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα. Μετά από μια πολυετή εκστρατεία από ακτιβιστές υπέρ του εν λόγω σκοπού, η Γερουσία πέρασε μια νομοθετική μεταρρύθμιση που προβλέπει δύο έως έξι χρόνια φυλάκισης για την άσκηση πρακτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός άλλου ατόμου.

Όσοι χρηματοδοτούν ή επιβάλλουν τέτοια μεταχείριση θα υπόκεινται επίσης σε τιμωρία, ανακοίνωσε η Γερουσία μετά την ψηφοφορία. Οι αυστηρότερες ποινές προβλέπονται εάν η θεραπεία επηρεάζει ανηλίκους. Εάν εμπλέκονται οι γονείς, οι ποινές καθορίζονται από δικαστή.

Ο όρος «θεραπεία μετατροπής» αναφέρεται σε διάφορες πρακτικές για την υποτιθέμενη θεραπεία της ομοφυλοφιλίας και του τρανσέξουαλ. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι πρακτικές αυτές συχνά προκαλούν σοβαρή σωματική και ψυχική βλάβη στους πληγέντες. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν αναγκαστική θεραπεία, ξυλοδαρμούς, απομόνωση και άλλες πράξεις που οι ακτιβιστές εξισώνουν με βασανιστήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορά τους με το Μεξικό στους παράτυπους μετανάστες

Το διάταγμα Μπάιντεν στερεί από τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην αμερικανική επικράτεια το δικαίωμα του ασύλου όταν ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 2.500 ημερησίως για επτά συνεχόμενες ημέρες.
ΔΙΕΘΝΗ

Oι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να εκλέξουν την πρώτη πρόεδρο στο Μεξικό

Η βία σημάδεψε την προεκλογική εκστρατεία: τουλάχιστον 25 υποψήφιοι, δολοφονήθηκαν στη χώρα που μαστίζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών και είναι επίσης ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ παγκοσμίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βρετανός Πρέσβης στο Μεξικό απολύθηκε καθώς σημάδεψε με όπλο υπάλληλο

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα -δύο πολιτείες με ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος- όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφο.