ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Πρόστιμο 9.000 δολαρίων στον Τραμπ για παραβίαση δικαστικής εντολής

Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social.

Ο δικαστής που προεδρεύει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο σε πρόστιμο 9.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου και απείλησε ότι θα τον «φυλακίσει», επειδή παραβίασε την εντολή που του απαγορεύει να κάνει δηλώσεις εναντίον των μαρτύρων και των ενόρκων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιείται ότι το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί να συνεχιστούν οι σκόπιμες παραβιάσεις των εντολών του και, εάν είναι απαραίτητο και αρμόζον, θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης» αναφέρεται στη γραπτή απόφαση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του ενώπιον του Τραμπ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση (εννέα συνολικά) της εντολής του, το μέγιστο που επιτρέπεται εκ του νόμου.

Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται κατηγορούμενος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε για να μην αποκαλυφθεί ένα σεξουαλικό σκάνδαλο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για την ερωτική επαφή που εκείνη έλεγε ότι είχαν το 2006, όταν ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social. Από την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 15 Απριλίου, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Τραμπ για δηλώσεις του εναντίον της Ντάνιελς και του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, που έχει μετατραπεί σε ορκισμένο εχθρό του και είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Ο Μέρτσαν διέταξε επίσης τον Τραμπ να διαγράψει τις αναρτήσεις από το Truth Social και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Καμιά 25αριά υποστηρικτές του πρώην προέδρου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο το πρωί της Τρίτης, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τραμπ 24». Μια τοπική ρεπουμπλικανική οργάνωση είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρωθούν, αφού ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι ελάχιστοι άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Απελαθείς Σαλβαδοριανός μετανάστης ελεύθερος μετά από απόφαση δικαστηρίου

Ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία, μετανάστης από το Ελ Σαλβαδόρ που είχε απελαθεί άδικα από τις ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος από την ICE μετά από εντολή δικαστηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του και αμερικανικά ΜΜΕ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί το Ανώτατο Δικαστήριο για τους τελωνειακούς δασμούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε μέσω του Truth Social ότι αρνητική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους δασμούς Τραμπ θα αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια, κάνοντας λόγο για οικονομική ανυπεράσπιστη χώρα.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε o πρώην πρόεδρος Ονδούρας μετά από χάρη Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, αποφυλακίστηκε στις ΗΠΑ, ύστερα από προεδρική χάρη του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του Άνα Γκαρσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τζόρτζια αποσύρει τις κατηγορίες κατά Τραμπ για τις εκλογές 2020

Η πολιτεία Τζόρτζια απέσυρε τις κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων 14 για την απόπειρα ανατροπής των εκλογών του 2020, κλείνοντας έτσι την τελευταία ποινική υπόθεση εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς στις ΗΠΑ από δικαστή

Ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς λόγω παράτυπου διορισμού της εισαγγελέως που επέλεξε ο Τραμπ, πλήττοντας τις προσπάθειές του να διώξει πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του.