ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ο Καναδάς θα δώσει 51 εκατομμύρια ευρώ στην αεράμυνα της Ουκρανίας

«Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στις βάναυσες επιθέσεις που κατέστρεψαν νοσοκομεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πολυκατοικίες και σκότωσαν χιλιάδες αθώους Ουκρανούς», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι δίνει 76 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (51,6 εκατομμύρια ευρώ) για να συμβάλει στη χρηματοδότηση των συστημάτων αεράμυνας που η Γερμανία θέλει να παράσχει στην Ουκρανία.

«Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στις βάναυσες επιθέσεις που κατέστρεψαν νοσοκομεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πολυκατοικίες και σκότωσαν χιλιάδες αθώους Ουκρανούς», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Καναδά.

Ο Πιστόριους δήλωσε ότι τα πυραυλικά συστήματα Iris-T θα παραδοθούν στο Κίεβο τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε. Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία προέτρεψε τους συμμάχους της να προμηθευτούν και να χρηματοδοτήσουν περισσότερα από τα συστήματα αεράμυνας που θέλει το Κίεβο, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στις υποδομές της Ουκρανίας.

Η πρωτοβουλία της Γερμανίας έρχεται σε μια εποχή που η Τσεχική Δημοκρατία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της αγοράς πυρομαχικών για την Ουκρανία. Στα τέλη Απριλίου, η Ουάσιγκτον ενθάρρυνε τις χώρες με πυραυλικά συστήματα Patriot να τα δωρίσουν στην Ουκρανία. Η Ρωσία ξεκίνησε χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου δεν υπήρξαν τέτοιες επιθέσεις μετά την απόσυρση των δυνάμεων του Κρεμλίνου το φθινόπωρο του 2022, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια αντεπίθεση εκεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδός πρωθυπουργός: Για ειρήνη στην Ουκρανία χρειάζεται συνεργάσιμη Ρωσία

Ο Μαρκ Κάρνεϊ καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτηρίζοντάς τις βάρβαρες, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία απαιτείται συνεργασία από τη Ρωσία, κατά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Καθοριστική η ανάγκη κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία, λένε οι ΥΠΕΞ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 κάλεσαν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στο Κίεβο και καταδικάζοντας τη στρατιωτική βοήθεια προς τη Ρωσία από Β. Κορέα, Ιράν και Κίνα.