ΓΔ: 1471.82 -0.64% Τζίρος: 29.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
germany-recession
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: «Κλείδωσε» στο 2,4% ο πληθωρισμός για τον Απρίλιο

Oι τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Απρίλιο επιβεβαιώθηκε στο 2,4% την Τρίτη, σύμφωνα με την αρμόδια ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, εναρμονισμένος πλήρως με τα προσωρινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μερικά 24ωρα.

Ειδικότερα, οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

«Οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, ειδικότερα, είχαν μειωμένη επίδραση στον πληθωρισμό από τον Ιανουάριο του 2024», δήλωσε η Ρουθ Μπραντ, πρόεδρος της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

«Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός - που μετράται ως η μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια - είναι υψηλότερος από τον συνολικό πληθωρισμό από την αρχή του έτους», πρόσθεσε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Ο δομικός πληθωρισμός τον Απρίλιο ήταν 3,0%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Germany, Germania, Economy, Oikonomia
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη μόλις 0,7% προβλέπει για την γερμανική οικονομία το Ifo

«Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά είτε θα δεχθούν μεγαλύτερη πίεση είτε θα λάβουν λιγότερες ελαφρύνσεις και οι δημόσιες δαπάνες θα περιοριστούν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo Τίμο Βόλμερσχόιζερ,
Inflation, Times, Plithorismos
ΔΙΕΘΝΗ

«Βουτιά» πληθωρισμού σε Γερμανία και Ισπανία αλλά «επιμένει» ο δομικός

Στο 7,8% υποχώρησε ο γερμανικός πληθωρισμός τον Μάρτιο, ενώ στην Ισπανία αποκλιμακώθηκε στο 3,1%, αίροντας μέρος των πιέσεων για την ΕΚΤ. Παραμένει, όμως, σε υψηλά επίπεδα ο δομικός δείκτης.