ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE συμφωνεί στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ή σε ομιλίες αποτελεί ατομικό δικαίωμά του να χρησιμοποιώ τους όρους "Μακεδονία και Μακεδονικός" και προτρέπω το ίδιο να κάνει και η ΠτΔ», είπε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Δήλωσε, σήμερα, πως εάν «η Ελλάδα θεωρεί ότι παραβιάσαμε (τα Σκόπια) τη Συμφωνία των Πρεσπών ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο».

Είπε, ακόμη, πως στην επικοινωνία εντός των θεσμικών οργάνων και μεταξύ των θεσμών της χώρας του θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία, αλλά στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ή σε ομιλίες αποτελεί ατομικό δικαίωμά του να χρησιμοποιεί τους όρους «Μακεδονία και Μακεδονικός» και προτρέπει το ίδιο να κάνει και η ΠτΔ.

«Εκτιμώ ότι το VΜRΟ, ως κόμμα, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν την άποψή τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αρέσει ούτε σε εμάς ούτε σε εκείνους αυτή η Συμφωνία. Σε αντίθεση με εκεί, στη Μακεδονία η Συμφωνία είναι μέρος των θεσμών, του συντάγματος και των νόμων. Το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε και πρόσθεσε: «Ας σταματήσουν οι απειλές και οι παρεμποδίσεις. Θέλουμε πολύ καλές γειτονικές σχέσεις με την Ελλάδα».

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ακόμη πως προσδοκεί σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη: Ο πρωθυπουργός ζει σε παράλληλο σύμπαν, ας επιστρέψει στην Ελλάδα

Η Ευαγγελία Λιακούλη ασκεί σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάρτησή του σχετικά με την Έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση και θεσμική οπισθοδρόμηση στη χώρα.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτεται ως οργανωμένο γαλάζιο δίκτυο

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτηρίζει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ ως «γαλάζιο» και οργανωμένο από τους εκλεκτούς του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως πλέον ο λόγος ανήκει στη δικαιοσύνη μετά και τις διώξεις που ασκήθηκαν.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη συνεδριάζει το οικονομικό κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Αύριο, Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 12:00, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής. Στις 20:15, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον CEO της General Catalyst στην Πνύκα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η διαφθορά φορολογεί την κοινωνία υπέρ των «ημετέρων»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τσουκαλάς, ξεκαθάρισε πως για προοδευτική κυβερνητική αλλαγή υπάρχει μόνο μία επιλογή στις εκλογές: το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σιωπή σε σκάνδαλα και θεσμική αδιαφορία σε κρίσιμα ζητήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ιστιαία: Στήριξη σε βόρεια Εύβοια και κάλπες την άνοιξη 2027

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου αναδείχθηκε η πρώτη μονάδα αιμοκάθαρσης σε τέτοια δομή. Τόνισε τις αναπτυξιακές προοπτικές της βόρειας Εύβοιας και κάλεσε ετοιμότητα ενόψει εκλογών 2027.