ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tajani
Shutterstock

Ταγιάνι: Η Ιταλία ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά oι αποφάσεις να παίρνονται συλλογικά

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο βρετανικό περιοδικό The Economist, και την αναφορά του στην δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα που παρέχει η Ατλαντική Συμμαχία για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Ρωσία, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ταγιάνι. «Τα μηνύματα που φτάνουν από την Ρωσία, προκαλούν και έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε πάντα για την ειρήνη και για να χαμηλώσουμε τους τόνους», ολοκλήρωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Zelensky-Volodymir
ΔΙΕΘΝΗ

Διμερή συμφωνία ασφάλειας με την Σουηδία υπέγραψε ο Β. Ζελένσκι

Η Σουηδία θα προσφέρει επιπλέον στρατιωτική υποστήριξη ύψους 7,9 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία την επόμενη τριετία. Δανία και Φινλανδία έχουν υπογράψει αντίστοιχες δεκαετείς συμφωνίες με το Κίεβο.
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανησυχούν τον Στολτνεμπεργκ οι νέες απειλές Πούτιν για κλιμάκωση

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σημείωσε πως οι νέες απειλές Πούτιν στοχεύουν μόνο στο να εμποδίσουν τους συμμάχους να στηρίξουν την Ουκρανία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πλήξει ρωσικούς στόχους με αμερικανικά όπλα η Ουκρανία.
Norway
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νορβηγία υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων από Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος

«Η Ουκρανία έχει αναμφισβήτητο δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να επιτεθεί στη Ρωσία στο εσωτερικό των συνόρων της στο πλαίσιο της υπεράσπισης του εδάφους της», δήλωσε επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας.
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Στόλτενμπεργκ: Οι Ουκρανοί να έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν πραγματικά

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε από τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας να επανεξετάσουν κάποιους από τους περιορισμούς που συνδέονται με τη χρήση των όπλων με τα οποία εφοδιάζουν την Ουκρανία.
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία

O Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε σήμερα στην Ρώμη, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Σε δήλωσή του στο Ansa, ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας εξήρε τον ρόλο της Ιταλίας ως «πιστού και σημαντικού συμμάχου».
ΔΙΕΘΝΗ

La Repubblica: Το ΝΑΤΟ έθεσε κόκκινες γραμμές για πιθανή επέμβαση στην Ουκρανία

«Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, το ΝΑΤΟ εντόπισε, με πολύ εμπιστευτικό τρόπο και χωρίς επίσημες δηλώσεις, δύο κόκκινες γραμμές, μετά τις οποίες θα μπορούσε να συμβεί μια άμεση στρατιωτική επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα.