ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Δώδεκα άτομα τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Τα ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις στη διάρκεια πτήσεων είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του 2021 που εκπόνησε η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Δώδεκα επιβαίνοντες σε πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα με προορισμό την Ιρλανδία τραυματίστηκαν στη διάρκεια αναταράξεων, ανακοίνωσε σήμερα το αεροδρόμιο του Δουβλίνου προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η πτήση QR017 που εκτελούσε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner προσγειώθηκε στο Δουβλίνο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

«Κατά την προσγείωση στο αεροσκάφος μετέβησαν μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ανάμεσά τους της αστυνομίας αεροδρομίων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας επειδή έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος (12 συνολικά επιβαίνοντες) ανέφεραν τραυματισμούς από αναταράξεις που συνάντησε το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέντε ημέρες μετά την υποχρεωτική προσγείωση που πραγματοποίησε στην Μπανγκόκ αεροσκάφος της Singapore Airlines που πετούσε από το Λονδίνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη εξαιτίας σφοδρών αναταράξεων που προκάλεσαν τον θάνατο μάλλον από ανακοπή ενός 73χρονου Βρετανού και οδήγησαν στη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας άλλους 20 επιβαίνοντες.

Τα ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις στη διάρκεια πτήσεων είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του 2021 που εκπόνησε η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Από το 2009 ως το 2018 η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των αναφερθέντων ατυχημάτων σε αεροπλάνα οφείλονταν σε αναταράξεις και τα περισσότερα είχαν ως αποτελέσμα έναν ή περισσότερους τραυματισμούς αλλά καμία ζημιά αεροσκάφους,

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο στον ουρανό
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν

Οι μετοχές κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν σημαντική άνοδο μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός ΗΠΑ-Ιράν και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Στενών του Ορμούζ, με κέρδη έως και 13,85% για την Air France.
Γιώργος Καλλιμασιάς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Καλλιμασιάς (ΔΑΑ): «Φρένο» τον Μάρτιο στο Αεροδρόμιο λόγω Μέσης Ανατολής

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας επιβραδύνεται λόγω της κρίσης στη Μέσης Ανατολής. Εφικτοί οι στόχοι του 2026 σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιώργου Καλλιμασιά.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Μείωση φόρου στα καύσιμα στο πακέτο μέτρων 250 εκατ. ευρώ

Η Ιρλανδία μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα έως τα τέλη Μαΐου, ενισχύοντας τα μέτρα στήριξης 250 εκατ. ευρώ λόγω της ανόδου των τιμών και του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η μείωση ισχύει από τα μεσάνυχτα.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράβευση του ΕΟΤ από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators Βρετανίας

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας τιμήθηκε με το χάλκινο βραβείο «Tourist Board Partner of the Year 2025» από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators (AITO) στη Βρετανία για την προώθηση της Ελλάδας σε εναλλακτικούς προορισμούς.