ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:42:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EFG-Bank
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις Julius Baer και EFG International

Σύμφωνα με το Reuters οι δύο ελβετικές τράπεζες εξέτασαν το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο επικεφαλής της EFG, G. Pradelli.

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer είχε συνομιλίες με την EFG International σχετικά με μια πιθανή εξαγορά τους τελευταίους μήνες, αλλά οι συζητήσεις έχουν σταματήσει, δήλωσαν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος.

Οι δύο ελβετικές τράπεζες βρίσκονταν σε συζητήσεις περίπου την εποχή που η Julius Baer απομάκρυνε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Philipp Rickenbacher τον Φεβρουάριο, μετά από ζημίες από δάνεια σε αποτυχημένη εταιρεία ακινήτων Signa, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Η Julius Baer εξέτασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG Giorgio Pradelli ως πιθανό επικεφαλής ενός νέου συνδυασμένου ομίλου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εξαγορά, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Reuters. Ωστόσο, οι τράπεζες σταμάτησαν πρόσφατα να συνομιλούν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Το Reuters, όπως τονίζει στο δημοσίευμά του, δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τον λόγο της διακοπής των συνομιλιών. Η Julius Baer επικεντρώνεται στον διορισμό μόνιμου διευθύνοντος συμβούλου, μια διαδικασία που πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους και ένα τρίτο πρόσωπο.

Δεν ήταν σαφές εάν ο Pradelli εξακολουθεί να εξετάζεται για το ρόλο της Julius Baer, είπαν οι πηγές, ενώ εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το Bloomberg News ανέφερε την Παρασκευή ότι η Julius Baer διερευνά μια πιθανή εξαγορά της EFG, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Η EFG έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 3,8 δισ. ελβετικών φράγκων (4,16 δισ. δολάρια), ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα.

Στρατηγικά, ένας συνδυασμός είναι αμφίβολος, έγραψαν οι αναλυτές της RBC σε σημείωμα προς τους πελάτες. Η Baer έχει επενδύσει και η πρόσθετη πρόκληση της ενσωμάτωσης της EFG θα δημιουργούσε ερωτήματα, έγραψαν οι αναλυτές.

Πολιτισμικά είναι επίσης πιθανό να υπάρξουν κάποιες διαφορές στο franchise της ιδιωτικής τραπεζικής, ανέφεραν οι αναλυτές. «Συμπεριλαμβανομένων των συνεργιών υπολογίζουμε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι ουδέτερη ως προς τα κέρδη ανά μετοχή έως το 2026», ανέφερε το σημείωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά μειώνει τα επιτόκια στο 4,75%

Η πρώτη μείωση επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας από το 2020 δείχνει ότι οι αξιωματούχοι έχουν ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι θα ανακηρύξουν τη νίκη επί του πληθωρισμού, ο οποίος έχει υποχωρήσει στο 2,7%. 
EFG
ΔΙΕΘΝΗ

Την πώληση της EFG στην Julius Baer συζητά η οικογένεια Σπ. Λάτση

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών άρχισαν προκαταρκτικές συζητήσεις για μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τράπεζα με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 500 δισ. ελβετικών φράγκων.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Tι συνεπάγονται τα υψηλά επιτόκια σε διαφορετικές οικονομίες

Με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα πληθωρισμού, οι μεγάλες οικονομίες είδαν το κόστος του χρήματος να κινείται σε ιστορικά ή κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Τραπεζικές ενστάσεις στο σχέδιο της ΕΕ για κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων

Αρκετές δυτικές τράπεζες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν υπόλογες στη Ρωσία, αν αναμιχθούν σε οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων στην Ουκρανία και ότι μπορεί να διαβρωθεί το τραπεζικό σύστημα.