ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Τουρκίας κυματίζει

Πέθανε ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ

Το μέγεθος και ο τρόπος απόκτησής της περιουσίας της οικογένειας Τσιλέρ είχε αποτελέσει της δεκαετία του 1990 αντικείμενο έντονου σχολιασμού και καταγγελιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών από καρδιακή προσβολή ο σύζυγος της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

O Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ απεβίωσε σήμερα, Σάββατο το πρωί, στο σπίτι του ζεύγους στο Νιχώρι του Βοσπόρου λόγω καρδιακής προσβολής, ενώ το τελευταίο διάστημα υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Γεννημένος το 1937, ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ ήταν μηχανικός και επιχειρηματίας και μετά το γάμο του, το 1963, πήρε το επώνυμο της συζύγου του, φαινόμενο σπάνιο για τις παραδόσεις της τουρκικής κοινωνίας.

Ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph της Κωνσταντινούπολης, σπούδασε μηχανικός στην αμερικανική Ροβέρτειο Σχολή (μετέπειτα Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου) της Πόλης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έμεινε και εργάστηκε επί οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ προτού επιστρέψει στην Τουρκία και αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του γνωστού στην Τουρκία Ομίλου Cukurova Holding. Το 1981 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Tανσού Τσιλέρ τον επιχειρηματικό όμιλο Marsan Marmara Holding. Αρθρογραφούσε επίσης στις εφημερίδες Milliyet και Gunes, ενώ ασχολήθηκε και με την εναλλακτική ιατρική συγγράφοντας σχετικά βιβλία.

Το μέγεθος και ο τρόπος απόκτησής της περιουσίας της οικογένειας Τσιλέρ είχε αποτελέσει της δεκαετία του 1990 αντικείμενο έντονου σχολιασμού και καταγγελιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Το ζεύγος Οζέρ και Τανσού Τσιλέρ απέκτησε δύο παιδιά από τον γάμο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκική σημαία στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τη Δευτέρα η Τουρκία φιλοξενεί την πρώτη συνεδρίαση άμυνας της Μέκκας

Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί αύριο η πρώτη υπουργική συνάντηση Άμυνας και Εξωτερικών χωρών που υπέγραψαν αμυντική συμφωνία στη Μέκκα, σηματοδοτώντας δημιουργία Επιτροπής Στρατηγικής Πολιτικής και Άμυνας.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Όλες οι δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για το ναυάγιο της Κερύνειας

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε συλλυπητήρια για το ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας, δηλώνοντας πως η Τουρκία κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις της για έρευνα και διάσωση και παρακολουθεί στενά την επιχείρηση για τους αγνοουμένους.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο Κερύνειας: Η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας εκφράζει συλλυπητήρια

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ εξέφρασε συλλυπητήρια για το ναυάγιο καταμαράν ανοιχτά της Κερύνειας, τονίζοντας τη σημασία διάσωσης επιβατών και πληρώματος. Σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες από τουρκικές αρχές με πολλά μέσα.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθερώθηκε πλοίο μετά από κοινή επιχείρηση Σομαλίας-Τουρκίας

Το τουρκικό ναυτικό και ο σομαλικός στρατός απελευθέρωσαν το πλοίο MV LATUF που είχαν καταλάβει πειρατές στα ανοιχτά της Πούντλαντ μετά από 10ήμερη επιχείρηση, με 14 πειρατές νεκρούς και τέσσερα πειρατικά σκάφη κατεστραμμένα.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για το χωροταξικό της Ελλάδας

Το ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου, τονίζοντας ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τα Χωροταξικά Πλαίσια δεν έχουν νομικό έρεισμα, ενώ η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρη και βασισμένη στις διεθνείς συνθήκες.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανιάτης: Ζητά κυρώσεις Κομισιόν για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ο Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από πτήση τουρκικού drone στο Θρακικό Πέλαγος, ζητώντας μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ενίσχυση προστασίας των νότιων συνόρων της ΕΕ.