ΓΔ: 2058.73 2.58% Τζίρος: 200.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:40
Πιόνια Κίνας και Ταϊβάν
Πιόνια με σημαίες Κίνας και Ταϊβάν πάνω σε επιτραπέζια σκακιέρα, συμβολίζοντας γεωπολιτική ένταση.

Η Ταϊβάν καταδίκασε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Κίνας στη Σιγκαπούρη

Η Κίνα θα «δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, προειδοποίησε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο Ντονγκ Τζουν.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τις «προκλητικές και παράλογες δηλώσεις» του υπουργού Άμυνας της Κίνας στη διάσκεψη ασφαλείας Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα απειλήσει να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ταϊβάν σε διεθνή φόρουμ και οι απειλές αυτές παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε το Συμβούλιο Γαμικών Υποθέσεων της Ταϊβάν.

«Είναι αντικειμενικό γεγονός ότι οι δύο πλευρές του Στενού της Ταϊβάν δεν είναι υποδεημένες η μία στην άλλη και αυτό είναι το status quo στο Στενό της Ταϊβάν», ανέφερε το συμβούλιο.

Η Κίνα θα «δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, προειδοποίησε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Ντονγκ Τζουν.

«Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ήταν πάντα άφθαρτη και ισχυρή δύναμη στην υπεράσπιση της ενοποίησης της πατρίδας και θα δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη για να σταματήσει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να εγγυηθεί πως δεν θα επιτύχουν ποτέ οι προσπάθειες» για αυτό, τόνισε ο κ. Ντονγκ κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που έχουν κατά καιρούς συμβεί ανάμεσα σε πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων σε διεκδικούμενη ζώνη, ο κινέζος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε πως η αυτοσυγκράτηση της χώρας του στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει «όρια».

Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, ο Ντονγκ Τζουν, ανέφερε ότι η Κίνα είναι «ανοικτή» στις επικοινωνίες με τις ΗΠΑ σχετικά με στρατιωτικές υποθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ προσκαλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Απρίλιο. Η Τσενγκ Λι-γουν αποδέχθηκε την πρόσκληση, στοχεύοντας στη βελτίωση σχέσεων και ειρήνης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Σι καλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ταϊβάν στην Κίνα

Η αρχηγός του Κουομιντάνγκ της Ταϊβάν, Τσενγκ Λι-γουν, αποδέχθηκε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.