ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Αεροδρόμιο Ρόδου εσωτερικό
Φωτο: Shutterstock

IATA: Αριθμός ρεκόρ 5 δισ. ανθρώπων θα ταξιδέψει φέτος με αεροπλάνο

Η γενική συνέλευση της IATA προβλέπει εξάλλου ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν το 2024 καθαρό κέρδος παγκοσμίως 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν ότι θα μεταφέρουν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμο φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του 2019, πριν από την πανδημία της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Η γενική συνέλευση της IATA που συνήλθε στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προβλέπει εξάλλου ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν το 2024 καθαρό κέρδος παγκοσμίως 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έναν άνευ προηγουμένου τζίρο 996 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αναμενόμενα αυτά αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν «τεράστια επιτυχία δεδομένων των πρόσφατων σοβαρών απωλειών λόγω της πανδημίας», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της IATA, Γουίλι Γουολς, ενώπιον των εκπροσώπων της ένωσης που συγκεντρώνει 320 αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 83% των παγκόσμιων αερομεταφορών.

Οι 4,95 δισεκατομμύρια επιβάτες που προβλέπονται για φέτος καταρρίπτουν σε μεγάλο βαθμό το ρεκόρ των 4,54 δισεκατομμυρίων του 2019. Η ένωση προέβλεπε μέχρι στιγμής 4,7 δισεκατομμύρια επιβάτες το 2024.

Η υγειονομική κρίση είχε προκαλέσει βουτιά στον τομέα των αερομεταφορών με τεράστιες απώλειες. Η IATA τις υπολογίζει σε 183 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2020 και του 2022.

Τα 30,5 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρού κέρδους που προβλέπονται για φέτος σηματοδοτούν αύξηση σε σχέση με τα 25,7 δισεκατομμύρια που προέβλεπε μέχρι στιγμής η IATA. Αυτή εκτιμά ότι το 2023 οι αεροπορικές εταιρείες είχαν έσοδα 27,4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 23,3 δισεκατομμύρια που ανέφερε στις προηγούμενες προβλέψεις της, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο- Επιβάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι καθυστερήσεις πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι καθυστερήσεις πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος», λόγω περιορισμών στη διαχείριση του εναέριου χώρου από την ΥΠΑ, προκαλώντας την ταλαιπωρία επιβατών.
Αεροσκάφος Qantas φράχτης
ΔΙΕΘΝΗ

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 της Qantas στη Νέα Ζηλανδία

Αεροσκάφος της Qantas με 156 επιβάτες από Σίδνεϊ προσγειώθηκε εκτάκτως στο Όκλαντ λόγω ένδειξης για καπνό στις αποσκευές. Όλες οι υπηρεσίες τέθηκαν σε ετοιμότητα, δεν υπήρξε καπνός στην καμπίνα και όλοι είναι ασφαλείς.
Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
ΔΙΕΘΝΗ

Το αεροδρόμιο Βρυξελλών ζητά ακύρωση 50% των Κυριακάτικων πτήσεων

Το αεροδρόμιο Βρυξελλών ζήτησε ακύρωση των μισών αυριανών πτήσεων λόγω της κυβερνοεπίθεσης σε λογισμικό τσεκ-ιν, για να αποφευχθούν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αερολιμένα.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικές καθυστερήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης

Σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια προκάλεσε κυβερνοεπίθεση σε λογισμικό της Collins Aerospace, επηρεάζοντας το ηλεκτρονικό check-in και τις αποσκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.