ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Germania, Germany, Plimmires, Kairos
Φωτο: unsplash

Αγνοούμενοι έπειτα από σοβαρές καταρρακτώδεις βροχές στην Ελβετία

Μεγάλο μέρος της χώρας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές.

Στην Ελβετία αγνοείται η τύχη ανθρώπων στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από χθες, Σάββατο, μεγάλο μέρος της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σφοδρές καταιγίδες «προκάλεσαν κατολίσθηση στην περιφέρεια της Φοντάνα (στο βορειοδυτικό τμήμα του καντονιού) και αγνοείται η τύχη ανθρώπων», ανέφερε η αστυνομία του ιταλόφωνου Τιτσίνο σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί προς τους κατοίκους του Πράτο-Σόρνικο και της κοιλάδας του Μάτζια, όπου αναζητούνται οι αγνοούμενοι. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού εκκενώθηκαν, ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία του καντονιού.

Εξάλλου μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι. Κοιλάδες που βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του Μάτζια δεν είναι πλέον προσβάσιμες και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Ένα μέρος του καντονιού δεν έχει επίσης πόσιμο νερό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού Swissalert.

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές. Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Η χώρα είχε ήδη πληγεί από σφοδρές καταιγίδες με ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις νοτιοανατολικές περιοχές της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Έρχεται χειμώνας με έλλειψη τροφής και ανεπαρκείς σκηνές

Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα παραμένει ανεπαρκής σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την κατάπαυση του πυρός, με μόλις το 25-33% της αναγκαίας στήριξης να φτάνει, ενώ η πείνα και το ψύχος απειλούν τους κατοίκους.
Οδοντίατρος εργαλείο γάντι
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις για απαγόρευση των αμαλγαμάτων υδραργύρου στα οδοντιατρεία από το 2030

ΗΠΑ και άλλες χώρες ζήτησαν διεθνή απαγόρευση του υδραργύρου σε οδοντιατρικά αμαλγάματα από το 2030, τονίζοντας πως υπάρχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές και επικρίνοντας τα «διπλά κριτήρια» στη χρήση του, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ.
Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γιούνγκ Μπόις απέλυσε Κοντίνι και ξανάφερε Σεοάνε πριν τον ΠΑΟΚ

Η Γιούνγκ Μπόις απέλυσε τον Τζιόρτζιο Κοντίνι μετά την ισοπαλία με τη Γκρασχόπερς και επανέφερε τον Χεράρδο Σεοάνε στον πάγκο. Ο Σεοάνε υπέγραψε έως το 2028 και ξεκινά στο ματς με τη Βασιλεία πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Τούρκοι διασώστες στη Ράφα περιμένουν άδεια εισόδου από Ισραήλ

Τούρκοι διασώστες της AFAD παραμένουν στη Ράφα εν αναμονή άδειας από το Ισραήλ για να μπουν στη Γάζα και να αναζητήσουν πτώματα, ανάμεσά τους και Ισραηλινών ομήρων. Το Ισραήλ, σύμφωνα με τουρκική πηγή, δεν τηρεί πλήρως τη συμφωνία.