ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Oι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν απόρριψη της υπόθεσης για έγγραφα του FBI εναντίον του

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κατηγορήθηκε ότι είχε εμπιστευτικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του για κακοδιαχείριση εμπιστευτικών εγγράφων.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κατηγορήθηκε ότι είχε εμπιστευτικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία. Κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια αποθηκεύοντας τα έγγραφα στην ιδιωτική κατοικία του, Mar-a-Lago, στη Φλόριντα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων ήταν στρατιωτικά σχέδια ή πληροφορίες σχετικά με πυρηνικά όπλα. Ο Τραμπ θα έπρεπε να τα είχε παραδώσει στα Εθνικά Αρχεία, όπως απαιτείται από το νόμο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον την Τετάρτη να καθυστερήσει τη διαδικασία για να τους επιτρέψει να μελετήσουν πώς η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα επηρεάσει την υπόθεση.

Σε μια πρωτοφανή απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον το δικαίωμα σε τεκμήριο ασυλίας για τις επίσημες ενέργειές του.

Ο Τραμπ δεν έχει σταματήσει να λέει ότι έχει προεδρική ασυλία στις τέσσερις αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του. Τον Μάιο, κρίθηκε ένοχος για 34 κατηγορίες παραποίησης λογιστικών αρχείων για να αποφύγει την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πρωταγωνίστρια Στόρμι Ντάνιελς στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου, αλλά τώρα έχει αναβληθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου

Η δίκη για κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων αναβλήθηκε επίσης από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον, η οποία διορίστηκε στη θέση από τον ίδιο τον Τραμπ και ως εκ τούτου επικρίθηκε επειδή ήταν ευνοϊκή απέναντί του.

Υπάρχουν άλλες δύο υποθέσεις εναντίον του Τραμπ, μία σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μία στην Τζόρτζια, για προσπάθειες ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα επιλέξουν «κακή συμφωνία» ή «αδύνατη» στρατιωτική λύση

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα σε μια «αδύνατη» στρατιωτική δράση ή μια «κακή συμφωνία» για τη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρει αλλαγή στάσης από Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη απέναντι στην Ουάσιγκτον.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει την πρόταση του Ιράν αλλά μάλλον θα την απορρίψει

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει νέα πρόταση του Ιράν για τη Μέση Ανατολή, ύστερα από απόρριψη προηγούμενης και απειλές. Το αδιέξοδο παραμένει, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν άκαρπες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σαν πειρατές» το αμερικανικό ναυτικό στα ιρανικά λιμάνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό «πειρατές» λόγω της επιχείρησης κατά ιρανικού πλοίου, περιγράφοντας πώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατέλαβαν το πλοίο, κατάσχεσαν το φορτίο και το πετρέλαιο, τονίζοντας το κέρδος.
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 25% δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα στο 25% την επόμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την ΕΕ για μη συμμόρφωση στη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Οι δασμοί δεν θα ισχύουν για οχήματα που κατασκευάζονται σε αμερικανικά εργοστάσια.
Ελικόπτερο CH-47 Chinook
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση περίπου 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία μέσα σε έναν χρόνο, μετά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ για σχόλια του Μερτς σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Η διαδικασία θα κρατήσει 6 έως 12 μήνες.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία μέσα σε 6 έως 12 μήνες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Τραμπ και Ευρωπαίων συμμάχων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη διαμάχη με τον Γερμανό καγκελάριο.