ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Η Meta ήρε τους περιορισμούς στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook, Instagram

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος εξήρε τους υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Η Meta ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αίρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στους λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος εξήρε τους υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Στη συνέχεια η Meta αποκατέστησε τους λογαριασμούς του τον Μάρτιο του 2023 αλλά είχε επισημάνει ότι θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις του Τραμπ για ενδεχόμενες νέες παραβιάσεις των κανόνων της εταιρείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκ νέου στην αναστολή του.

«Εξετάζοντας την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τους υποψήφιους για τη προεδρία από την ίδια βάση», εξήγησε η Meta.

Ο Ρεπουμπλικάνος αποκλείστηκε το 2021 από το YouTube και από το Twitter, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα ενεργός έχοντας και περισσότερους από 85 εκατ. ακόλουθους.

Πλέον επικοινωνεί με τους υποστηρικτές του πρωτίστως μέσω του Truth Social, μια πλατφόρμα που δημιούργησε ο ίδιος, η οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ευρύ κοινό.

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Χ αποκαταστάθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, λίγο αφού αγόρασε την εταιρεία το 2022, αν και έκτοτε έχει κάνει μόλις μία ανάρτηση.

Στον λογαριασμό του στο Facebook, τον οποίο ακολουθούν 34 εκατ. χρήστες, συνήθως αναδημοσιεύει αναρτήσεις από το Truth Social, αναρτά προσκλήσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, βίντεο της εκστρατείας του και memes κυρίως για να επιτεθεί στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ιταλία δεν μας στήριξε όταν τη χρειαζόμασταν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ιταλία δεν στήριξε τις ΗΠΑ όταν χρειάστηκαν βοήθεια, σχολιάζοντας την αποστολή ιταλικού ναρκαλιευτικού στα Στενά του Ορμούζ, ενώ εξετάζει μείωση Αμερικανών στρατιωτών σε ιταλικές βάσεις.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση Τραμπ για τις 8 γυναίκες που κινδυνεύουν με εκτέλεση

Το Ιράν διέψευσε τους ισχυρισμούς Τραμπ πως πολλές γυναίκες απειλούνται με εκτέλεση, τονίζοντας ότι κάποιες έχουν ήδη αποφυλακιστεί, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν μόνο ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά Μελόνι μετά την κριτική της για ανάρτησή του για τον Πάπα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε έκπληξη για τη δημοτικότητα της Μελόνι, δηλώνοντας απογοητευμένος από τη στάση της. Αντέδρασε έντονα στην κριτική της, κατηγορώντας την ότι αγνοεί τον κίνδυνο των πυρηνικών του Ιράν για την Ιταλία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μερτς-Τραμπ για την εκεχειρία στο Ιράν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Τραμπ, συζητώντας για κατάπαυση του πυρός στον Περσικό Κόλπο και διπλωματικές προσπάθειες στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.