ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Η Μόσχα απειλεί τη Δύση για το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων

Σε ερώτηση για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών είναι εν δυνάμει θύματα επιθέσεων».

Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ένα βίντεο που προέβαλε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Πεσκόφ απάντησε: «Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών είναι εν δυνάμει θύματα επιθέσεων». Σημειώνεται ότι νέους συμβατικούς πυραυλούς, και πυραύλους Cruise, πρόκειται να εγκαταστήσουν επί γερμανικού εδάφους οι ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις δυνατότητες αποτροπής της Ρωσίας, αποφάσισαν οι δύο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι.

Η αμερικανική και η γερμανική πλευρά, με κοινό ανακοινωθέν από το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, διευκρινίζουν ότι αρχικά θα πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση, ο στόχος ωστόσο είναι οι πυραυλικοί μελλοντικοί να εγκατασταθούν μόνιμα στη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, στο μέλλον θα μεταφερθούν στη Γερμανία και τα υπερηχητικά όπλα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης.

«Η άσκηση με αυτές τις προηγούμενες δυνατότητες θα καταδείξει την αφοσίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ και τη συμβολή τους στην ολοκληρωμένη αποτροπή στην Ευρώπη», αναφέρουν οι δύο χώρες. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτές οι δυνατότητες χρήσης οπλικά συστήματα που καλύπτουν εμβέλειες α πό 240 έως 460 χλμ, αλλά ακόμα και εμβέλειες από 1300 έως 2500 για τους πυραύλους τύπου Tomahawk.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ευθύνες σε Ρωσία-Λευκορωσία για drones στη Βαλτική από φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέδωσε πολιτική ευθύνη σε Ρωσία και Λευκορωσία για παραβιάσεις εναέριου χώρου και απειλές με drones στις χώρες της Βαλτικής, τονίζοντας ότι κάθε απειλή σε κράτος-μέλος αφορά όλη την ΕΕ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ριαμπκόφ: Μεγαλώνει ο κίνδυνος άμεσης ρήξης Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποίησε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες, λόγω της έντασης και προκλητικών ενεργειών.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προσδοκά ενίσχυση συνεργασίας με Κίνα μέσω επίσκεψης Πούτιν

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι προσδοκά σημαντικά οφέλη από την επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Η επίσκεψη έρχεται λίγο μετά τις συνομιλίες Τραμπ-Σι στο Πεκίνο.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Απαραίτητη η ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας λόγω Ρωσίας

Η Ρωσία συνεχίζει τις παραβιάσεις εναέριου χώρου στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ωθώντας 14 ηγέτες να ζητήσουν ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και μεγαλύτερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, καταδικάζοντας τις προκλητικές ρωσικές ενέργειες.