ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Η Μόσχα απειλεί τη Δύση για το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων

Σε ερώτηση για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών είναι εν δυνάμει θύματα επιθέσεων».

Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ένα βίντεο που προέβαλε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Πεσκόφ απάντησε: «Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών είναι εν δυνάμει θύματα επιθέσεων». Σημειώνεται ότι νέους συμβατικούς πυραυλούς, και πυραύλους Cruise, πρόκειται να εγκαταστήσουν επί γερμανικού εδάφους οι ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις δυνατότητες αποτροπής της Ρωσίας, αποφάσισαν οι δύο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι.

Η αμερικανική και η γερμανική πλευρά, με κοινό ανακοινωθέν από το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, διευκρινίζουν ότι αρχικά θα πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση, ο στόχος ωστόσο είναι οι πυραυλικοί μελλοντικοί να εγκατασταθούν μόνιμα στη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, στο μέλλον θα μεταφερθούν στη Γερμανία και τα υπερηχητικά όπλα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης.

«Η άσκηση με αυτές τις προηγούμενες δυνατότητες θα καταδείξει την αφοσίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ και τη συμβολή τους στην ολοκληρωμένη αποτροπή στην Ευρώπη», αναφέρουν οι δύο χώρες. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτές οι δυνατότητες χρήσης οπλικά συστήματα που καλύπτουν εμβέλειες α πό 240 έως 460 χλμ, αλλά ακόμα και εμβέλειες από 1300 έως 2500 για τους πυραύλους τύπου Tomahawk.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία: Πιέζει για επέκταση αγωγού καυσίμων ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα

Ο πρόεδρος της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα πιέσει για επέκταση του αγωγού καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την ανατολική πτέρυγα, χαρακτηρίζοντάς το έργο μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια, στη Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας στην Άγκυρα.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο της συνόδου ΝΑΤΟ η ανάγκη αντιαεροπορικής άμυνας του Κιέβου

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο δείχνουν την επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μερτς με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τις ρωσικές επιδρομές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου θα εξεταστεί στρατιωτική βοήθεια 70 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.
Γκιτάνας Ναουσέντα πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βίλνιους επιδιώκει ένταξη στη δυτική πυρηνική αποτροπή κατά Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας τόνισε την επιθυμία της χώρας για συμμετοχή στη δυτική πυρηνική αποτροπή και την κατάργηση του συνταγματικού περιορισμού στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ.