ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:10
Tramp
Shutterstock

Η Μυστική Υπηρεσία παραδέχθηκε ότι αρνήθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια του Τραμπ

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας τις προηγούμενες ημέρες, είχαν αρνηθεί ότι είχε απορρίψει παρόμοια αιτήματα.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν είχε απορρίψει αιτήματα του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ για να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στις εκδηλώσεις του.

Αμέσως μετά την επίθεση της 13ης Ιουλίου, οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν αρνηθεί ότι είχαν απορρίψει παρόμοια αιτήματα. Ωστόσο, η Μυστική Υπηρεσία παραδέχθηκε αργά το Σάββατο, μια εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ότι απέρριψε ορισμένα αιτήματα για ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τον πρώην πρόεδρο.

Η ανατροπή ίσως τεθεί στο επίκεντρο της ακρόασης στο Κογκρέσο τη Δευτέρα, όπου η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Κιμπερλυ Τσιατλ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον των βουλευτών που έχουν εκφράσει την οργή τους για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν στον 20χρονο ένοπλο να πυροβόλησε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Μυστική Υπηρεσία έχει μια τεράστια, δυναμική και περίπλοκη αποστολή. Καθημερινά εργαζόμαστε για τη διαχείριση απειλών προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι προστατευόμενοί μας είναι ασφαλείς σε πολλαπλές εκδηλώσεις, ταξίδια και άλλα απαιτητικά περιβάλλοντα», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Άντονι Γκουλιέμι, σε δήλωση που δόθηκε αργά το Σάββατο στην Washington Post

Η εφημερίδα ήταν η πρώτη που ανέφερε την ανατροπή στην υπόθεση της απόπειρας κατά του Τραμπ.

«Εκτελούμε μια ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη στρατηγική για να εξισορροπήσουμε το προσωπικό, την τεχνολογία και τις εξειδικευμένες επιχειρησιακές ανάγκες», είπε ο Γκουλιέμι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η υπηρεσία βασίζεται στα τοπικά αστυνομικά τμήματα όπου οι εξειδικευμένες μονάδες της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι διαθέσιμες.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν παρασχέθηκαν συγκεκριμένες εξειδικευμένες μονάδες ή πόροι της Μυστικής Υπηρεσίας, η υπηρεσία έκανε τροποποιήσεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια του προστατευόμενου», είπε ο Γκουλιέμι. «Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση κρατικό ή τοπικό προσωπικό ασφαλείας  για την παροχή εξειδικευμένων λειτουργιών ή άλλους τρόπους για τον εντοπισμό εναλλακτικών λύσεων για τη μείωση της δημόσιας έκθεσης ενός προστατευόμενου.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Φίλος κατά κάποιον τρόπο» ο Στάρμερ, επικρίνει τις επιλογές του

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ «κατά κάποιον τρόπο φίλο», αποδίδοντας την πτώση του σε λάθη σε μετανάστευση και ενέργεια και τον κατηγόρησε πως δεν στήριξε τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και το Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί επιθεωρήσεις στα οπλικά της συστήματα

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως οι επιθεωρήσεις στο ιρανικό οπλοστάσιο είναι απαραίτητες για την πυρηνική διαφάνεια, ενώ ο αντιπρόεδρος Βανς ανακοίνωσε πρόοδο στις συνομιλίες και συμφωνία για την επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στο Ιράν.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία και κάψιμο σημαιών στην Κάλι

Διαδηλωτές στην Κάλι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά τη νίκη του δεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, γεγονός που εξόργισε υποστηρικτές της αριστεράς.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη ακροδεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας

Ο αντισυστημικός ποινικολόγος Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια κέρδισε με μικρή διαφορά τις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, οδηγώντας τη χώρα σε δεξιά στροφή και υπόσχεται σκληρή στάση κατά των ένοπλων ναρκωτικών οργανώσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται άλλους, αλλά οι σύμμαχοι απουσιάζουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του, επέκρινε την Ιταλία και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για την απροθυμία τους να βοηθήσουν κατά του Ιράν, τονίζοντας πως δεν στηρίζουν επαρκώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κρίσιμες στιγμές.