ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την προεδρία

Με μια επιστολή που δημοσίευσε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Χ, το έκανε γνωστό σήμερα. «Ήταν μεγάλη μου τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας», έγραψε εκτός των άλλων.

 Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Mπάιντεν. Με μια επιστολή που δημοσίευσε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Χ, το έκανε γνωστό σήμερα.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας», έγραψε. «Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου» συμπληρώνει.

Δήλωσε ότι θα μιλήσει στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα «με περισσότερες λεπτομέρειες» για την απόφασή του. Αναλυτικά το κείμενό του:

«Συμπολίτες μου Αμερικανοί,

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο ως Έθνος. Σήμερα, η Αμερική έχει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Κάναμε ιστορικές επενδύσεις στην ανοικοδόμηση του έθνους μας, στη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και στην επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών. Παρέχουμε την απαραίτητη περίθαλψη σε ένα εκατομμύριο βετεράνους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων εδώ και 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανίδα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και περάσαμε τον πιο σημαντική νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν ήταν ποτέ καλύτερη σε θέση να ηγηθεί από ό,τι σήμερα.

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, εμείς ξεπεράσουμε μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα και τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση. Προστατέψαμε και διαφυλάξαμε τη Δημοκρατία μας.

Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η δική μου πρόθεση να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας για μένα να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου.

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή μου. Προς το παρόν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με δουν επανεκλεγώ. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις που ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε όλες τις σε όλη αυτή τη δουλειά. Και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να κάνει - όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δύο στελέχη της στρατιωτικής εφημερίδας Stars and Stripes απολύθηκαν

Το Πεντάγωνο απέλυσε τον διευθυντή σύνταξης και τον διευθυντή έκδοσης της Stars and Stripes, μετά από σχόλια του πρώτου περί κινδύνου λογοκρισίας και ανάγκης διατήρησης της ανεξαρτησίας της εφημερίδας.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι αμερικανικοί δασμοί σε καναδικές εισαγωγές, απαντά η Οτάβα

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα, όπως είχε προαναγγείλει ο Τραμπ, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Πληρώνει 400 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για δεδομένα ανηλίκων

Το TikTok θα πληρώσει 400 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για υπόθεση συλλογής δεδομένων ανηλίκων, χωρίς όμως να παραδεχθεί ενοχή. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την πλατφόρμα για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τους ανήλικους χρήστες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ επιτρέπει προσωρινά αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε προσωρινά τη συνέχιση των έργων για την αίθουσα χορού του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αναστέλλοντας απόφαση που όριζε διακοπή, καθώς υπήρχε ζήτημα έγκρισης από το Κογκρέσο.