ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει 12 δισ. για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την παροχή άμεσης χρηματοδότησης για να βοηθηθούν οι χώρες ώστε να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του ιού.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να βυθιστεί σε ύφεση μετά το ντόμινο που έχει προκαλέσει η έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του ιού που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.

Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pagkosmia trapeza-world bank-oikonomia
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: Η πρόοδος των εμβολιασμών θα κρίνει την ανάπτυξη το '21

Αν και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν τελικά στο 4,3% από 4,5% που προβλεπόταν αρχικά, η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει οτι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2021 4% αντί 4,2% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.