ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δυο νεκροί από μεγάλες φωτιές στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας

Οι συνθήκες ευνοούν την εξέλιξη των πυρκαγιών, καθώς η θερμοκρασία φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου και υπάρχει χαμηλό ποσοστό υγρασίας, εν μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας.

Η πολιτεία του Σάο Πάολο στη νοτιοανατολική Βραζιλία απειλείται από την προέλαση πυρκαγιών σε θαμνώδεις εκτάσεις, οι οποίες ώθησαν τις αρχές να εκδώσουν μέγιστο συναγερμό σε 30 πόλεις και έχουν γεμίσει καπνό την πρωτεύουσά της, ενώ 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εργοστάσιο στην προσπάθειά τους να σβήσουν τις φλόγες.

Οι συνθήκες ευνοούν την εξέλιξη των πυρκαγιών, καθώς η θερμοκρασία φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου στη Βραζιλία και υπάρχει χαμηλό ποσοστό υγρασίας, εν μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας.

«Έχουμε αυτήν την στιγμή θέσει 30 πόλεις σε κατάσταση υψίστου συναγερμού για μεγάλες πυρκαγιές και εργαζόμαστε για να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση και να εγγυηθούμε την ασφάλεια», ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στο X ο Ταρσίσιο ντε Φρέιτας, ο κυβερνήτης της πολιτείας Σάο Πάολο, που είναι η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο εργαζομένων σε εργοστάσιο της Ουρούπες, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, κατά τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση πυρκαγιάς. Η οδική κυκλοφορία έχει επίσης διαταραχθεί, ή ακόμη και διακοπεί σε ορισμένα μέρη, λόγω του καπνού, που έχει επίσης φτάσει στο Σάο Πάολο, την ομώνυμη πρωτεύουσα της πολιτείας.

«Με τις ριπές του ανέμου, η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα», σημειώνουν οι αρχές της πολιτείας σε ανακοίνωσή τους, όπου προειδοποιούν επίσης τον πληθυσμό για τους κινδύνους για την υγεία τους από τα μικροσωματίδια.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική στο Σάο Χοσέ ντο Ρίο Πρέτο, δήμο 480.000 κατοίκων στην πολιτεία αυτή, όπου πάνω από 335 εστίες πυρκαγιών καταγράφηκαν σε μερικές ημέρες, προκαλώντας το κλείσιμο σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιές μαστίζουν τη Βραζιλία καταστρέφοντας το δάσος του Αμαζονίου

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι στέλνει 2 ελικόπτερα και 149 επιπλέον μέλη προσωπικού που θα προστεθούν στους 140 πυροσβέστες οι οποίοι έδιναν ήδη μάχη με τις φλόγες.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Μικρό προβάδισμα Μπολσονάρου έναντι Λούλα σε νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha, ο Φλάβιου Μπολσονάρου προηγείται οριακά με 49% έναντι 45% του Λούλα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Βραζιλία στις 25 Οκτωβρίου, μετά την απροσδόκητη πρωτιά του στον πρώτο γύρο.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Σε θέση ισχύος ο Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο με τη στήριξη Τραμπ

Σε πλεονεκτική θέση για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία βρίσκεται ο δεξιός υποψήφιος Φλάβιου Μπολσονάρου, που υποστηρίχθηκε από τον Τραμπ, συγκεντρώνοντας 47% έναντι 45% του Λούλα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συγχαίρει τον Μπολσονάρου για τη νίκη στον πρώτο γύρο στη Βραζιλία

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Φλάβιο Μπολσονάρου για τη νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, χαρακτηρίζοντάς τη «πολύ μεγάλη» και «εκπληκτική», παρά τη μικρή διαφορά έναντι του Λούλα ντα Σίλβα.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε πέντε περιοχές της χώρας

Έξι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια έγιναν σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια. Στη Ζάκυνθο, 39χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από σπινθήρα κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Βέβαιος για νίκη στις προεδρικές εκλογές Βραζιλίας «στην παράταση»

Ο Λούλα, μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη στη «παράταση» και υποσχέθηκε να πείσει τον λαό στον δεύτερο γύρο.