ΓΔ: 2590.88 -1.19% Τζίρος: 36.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:37
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα από την Ουκρανία σε ρωσικά εδάφη

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια της νύχτας, περιλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα.

Κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί, στοχοποιώντας ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και διυλιστήριο στην περιφέρεια της Μόσχας και της γειτονικής Τβερ και προκαλώντας πυρκαγιές, ενώ δεκάδες drones καταστράφηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι.

Συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν πυρκαγιές στο διυλιστήριο της Μόσχας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κονάκοβο στην περιφέρεια του Τβερ, έναν από τους μεγαλύτερους στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, περιλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα και τη γύρω περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έθεσαν στο στόχαστρο το διυλιστήριο της Μόσχας και πως είναι σε εξέλιξη προσπάθειες κατάσβεσης μιας φωτιάς σε «ξεχωριστή τεχνική αίθουσα» στη μονάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέδωσε πως η φωτιά κατηγοριοποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας, που σημαίνει πως μπορεί να απαιτήσει επιπρόσθετες μονάδες.

Το διυλιστήριο νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας ανήκει στην Gazprom Neft, τον πετρελαϊκό βραχίονα του ρωσικού κολοσσού αερίου Gazprom. Η Gazprom Neft αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Baza του Telegram, που έχει στενές σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στον σταθμό του Κονάκοβο.

Ο περιφερειάρχης της Τβερ Ίγκορ Ρουντένια δήλωσε πως έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην πόλη Κονάκοβο όμως η παροχή αερίου και η ηλεκτροδότηση δεν έχουν διακοπεί. Δεν είπε τι καίγεται.

Η Ουκρανία προσπάθησε επίσης να χτυπήσει τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Κασίρα στην περιοχή της Μόσχας με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Μιχαήλ Σουβάλοφ, επικεφαλής του τομέα της πόλης Κασίρα στο Telegram. Δεν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και δεν υπάρχουν απώλειες ή ζημιές από την επίθεση, είπε.

«Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζεται χωρίς προβλήματα», ανέφερε ο Σουβάλοφ σε ανάρτηση στο Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως 46 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, 34 πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ, 28 πάνω από εκείνην του Βορονέζ και 14 πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Αρκετά καταρρίφθηκαν πάνω από την Καλούγκα, το Λιπέτσκ, το Ριαζάν και πάνω από πολλές άλλες ρωσικές περιφέρειες, ανέφερε το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ως αποτέλεσμα κάποιας από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η Ρωσία σπάνια αποκαλύπτει την πλήρη έκταση των ζημιών που προκαλούνται από τις αεροπορικές επιθέσεις της Ουκρανίας.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Η Ρωσία παρέτεινε έως τέλη Οκτωβρίου την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ, αυξάνοντας την πίεση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Οι τιμές καυσίμων αυξάνονται παγκοσμίως λόγω πολέμων και ελλείψεων, με ρεκόρ σε ΗΠΑ και Βρετανία.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα σε εργοστάσια στην Ουκρανία

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Ντνίπρο, Κρίβι Ριχ και Πάβλοχραντ στην Ουκρανία, με σοβαρές ζημιές και διακοπή ρεύματος για χιλιάδες πολίτες σε βόρειες περιοχές.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ερυθρός Σταυρός: Χωρίς πρόσβαση σε Ουκρανούς αιχμαλώτους επί 2 χρόνια

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόσβαση στους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε ρωσικά κέντρα κράτησης, παρά τις Συμβάσεις της Γενεύης που διασφαλίζουν το δικαίωμα επίσκεψης και ελέγχου των συνθηκών κράτησής τους.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία-Ρωσία: Διάλογος αντί σύγκρουσης και ενίσχυση συνεργασίας

Ο Μόντι και ο Πούτιν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις σε ενέργεια και άμυνα, σε δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε δύο εβδομάδες, πριν τη σύνοδο BRICS, συζητώντας επίσης για συγκρούσεις που επηρεάζουν το εμπόριο και την ασφάλεια.