ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία

Νετανιάχου: Επονείδιστη απόφαση η αναστολή αδειών όπλων προς το Ισραήλ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση έλαβε μια «επονείδιστη απόφαση» αναστέλλοντας κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ λόγω των ανησυχιών ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση, η οποία ήρθε μια ημέρα αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Γάζα, καταγγέλθηκε γρήγορα από αρκετούς Ισραηλινούς υπουργούς.

«Αυτή η επαίσχυντη απόφαση δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να νικήσει τη Χαμάς, μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο 1.200 ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 14 Βρετανών υπηκόων», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανούς πολίτες. Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, μιας συμμαχικής δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στη βαρβαρότητα, η λανθασμένη απόφαση της Βρετανίας θα ενθαρρύνει μόνο τη Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει το κοινό μας μέλλον», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόπαλοι Άιζενκοτ και Νετανιάχου στις νέες exit polls των εκλογών στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τα exit polls στο Ισραήλ, οι συμμαχίες του Νετανιάχου και του Άιζενκοτ εμφανίζονται ισόπαλες με 51 έδρες η καθεμία, ενώ άλλη δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στον Άιζενκοτ με 52 έναντι 50 εδρών του Νετανιάχου.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις αμφίρροπες βουλευτικές εκλογές

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στις πρώτες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, με 7,3 εκατ. πολίτες να καλούνται στις κάλπες και το αποτέλεσμα να θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στον Νετανιάχου.
Άντι Μπέρναμ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία-ΕΕ: Ξεκινά ο διάλογος για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε επίσημα επανεξέταση της ελεύθερης μετακίνησης με ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το Brexit, τονίζοντας την ανάγκη για ειλικρινή διάλογο σχετικά με τα οφέλη ή επιπτώσεις της. Παραδέχτηκε τις προκλήσεις της μετανάστευσης.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες το Ισραήλ: Ενότητα υπόσχεται ο Άιζενκοτ, απειλή Ιράν ο Νετανιάχου

Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ, ο Γκάντι Άιζενκοτ υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα, ενώ ο Νετανιάχου ενέτεινε τις επιθέσεις του κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση της απέναντι σε Ιράν και Παλαιστινίους.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου προς Ιράν: Μην παρέμβετε στις εκλογές, θα υπάρξουν αντίποινα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι Ιράν και σύμμαχοί του ίσως προσπαθήσουν να διαταράξουν τις αυριανές εκλογές στο Ισραήλ, απειλώντας με αντίποινα αν υπάρξει επίθεση και καλώντας την Τεχεράνη να μην δοκιμάσει κάτι τέτοιο.