ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
Αστυνομική κορδέλα σε αμερικανικό δρόμο με περιπολικό και αναμμένα φώτα.

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση με όπλα στην Αλάμπάμα

Οι επιθέσεις με χρήση όπλων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τις ΗΠΑ και η χώρα καταγράφει υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην πολιτεία Αλαμπάμα, στον αμερικανικό Νότο, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

«Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου» στη συνοικία Μπέρμιγχαμ χθες Σάββατο το βράδυ, εξήγησε ο Τρούμαν Φιτζέραλντ, αξιωματικός της αστυνομίας, σε αμερικανικά ΜΜΕ. Τρεις ενήλικοι —δυο άνδρες και γυναίκα— εντοπίστηκαν σε πεζοδρόμιο, θανάσιμα τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα υπέκυψε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, πρόσθεσε ο αξιωματικός. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύλληψη ως αυτό το στάδιο, συνέχισε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης. Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικά ελικόπτερα πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αγνοούνται στο νότιο Μαρόκο

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που μετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026" αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου στο νότιο Μαρόκο, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Μαρόκου. Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα επιλέξουν «κακή συμφωνία» ή «αδύνατη» στρατιωτική λύση

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα σε μια «αδύνατη» στρατιωτική δράση ή μια «κακή συμφωνία» για τη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρει αλλαγή στάσης από Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη απέναντι στην Ουάσιγκτον.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Σχέδια για μετατροπή βομβαρδισμένου πανεπιστημίου σε μουσείο πολέμου

Οι ιρανικές αρχές θα μετατρέψουν το βομβαρδισμένο πανεπιστήμιο στην Ισφαχάν σε μουσείο πολέμου, ώστε να αναδείξουν τις συνέπειες των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων. Νέο κτίριο για το πανεπιστήμιο θα ανεγερθεί αλλού.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει την πρόταση του Ιράν αλλά μάλλον θα την απορρίψει

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει νέα πρόταση του Ιράν για τη Μέση Ανατολή, ύστερα από απόρριψη προηγούμενης και απειλές. Το αδιέξοδο παραμένει, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν άκαρπες.