ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση με όπλα στην Αλάμπάμα

Οι επιθέσεις με χρήση όπλων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τις ΗΠΑ και η χώρα καταγράφει υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην πολιτεία Αλαμπάμα, στον αμερικανικό Νότο, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

«Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου» στη συνοικία Μπέρμιγχαμ χθες Σάββατο το βράδυ, εξήγησε ο Τρούμαν Φιτζέραλντ, αξιωματικός της αστυνομίας, σε αμερικανικά ΜΜΕ. Τρεις ενήλικοι —δυο άνδρες και γυναίκα— εντοπίστηκαν σε πεζοδρόμιο, θανάσιμα τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα υπέκυψε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, πρόσθεσε ο αξιωματικός. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύλληψη ως αυτό το στάδιο, συνέχισε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης. Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δύο στελέχη της στρατιωτικής εφημερίδας Stars and Stripes απολύθηκαν

Το Πεντάγωνο απέλυσε τον διευθυντή σύνταξης και τον διευθυντή έκδοσης της Stars and Stripes, μετά από σχόλια του πρώτου περί κινδύνου λογοκρισίας και ανάγκης διατήρησης της ανεξαρτησίας της εφημερίδας.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι αμερικανικοί δασμοί σε καναδικές εισαγωγές, απαντά η Οτάβα

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα, όπως είχε προαναγγείλει ο Τραμπ, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Πληρώνει 400 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για δεδομένα ανηλίκων

Το TikTok θα πληρώσει 400 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για υπόθεση συλλογής δεδομένων ανηλίκων, χωρίς όμως να παραδεχθεί ενοχή. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την πλατφόρμα για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τους ανήλικους χρήστες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ επιτρέπει προσωρινά αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε προσωρινά τη συνέχιση των έργων για την αίθουσα χορού του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αναστέλλοντας απόφαση που όριζε διακοπή, καθώς υπήρχε ζήτημα έγκρισης από το Κογκρέσο.