ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παλάτι των Ηλυσίων
Το Παλάτι των Ηλυσίων με τη γαλλική σημαία, σύμβολο της γαλλικής προεδρίας στο Παρίσι.

Εντός πέντε ετών θα μειωθεί το έλλειμμα της Γαλλίας στα όρια της ΕΕ

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας σημείωσε πως δεν ειναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να μειωθεί το έλλειμμα σε τρία χρόνια. Στο 5,1% θα κλείσει φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Γαλλία.

Δεν είναι ρεαλιστικό για τη Γαλλία να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ εντός τριών ετών, αλλά θα μπορούσε να είναι δυνατόν εντός πέντε χρόνων ακολουθώντας τις σωστές ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Τρία χρόνια δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε από οικονομική άποψη ούτε από την άποψη της ανάπτυξης. Αλλά το να γίνει σε πέντε χρόνια είναι δυνατόν», δήλωσε ο Βιλερουά, που είναι επίσης ένας από τους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Αντουάν Αρμάν δήλωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της. Η κυβέρνηση επί του παρόντος αναμένει το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 5,1% του ΑΕΠ –πάνω από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι ανοικτός στην αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους και για κάποιες επιχειρήσεις καθώς η χώρα πασχίζει να συγκρατήσει το έλλειμμα. Αναμένονται επίσης μειώσεις στις δαπάνες, κάτι που ο Βιλερουά δήλωσε στη συνέντευξή του ότι στηρίζει.

Σε μια ένδειξη των ανησυχιών των επενδυτών για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα, το κόστος δανεισμού της Γαλλίας αυξήθηκε πρόσκαιρα χθες πάνω από αυτό της Ισπανίας, για πρώτη φορά από το 2008.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» για το δημοσιονομικό έλλειμα της Γαλλίας που θα φτάσει το 6%

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολογία σε ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις ενώ και ο πρωθυπουργός Μ. Μπαρνιέ έχει αναφερθεί για στοχευμένες αυξήσεις της φορολογίας στις πλουσιότερες επιχειρήσεις.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Υπό διερεύνηση ο Ντομινίκ Πελικό για δύο άλυτες υποθέσεις βιασμού και φόνου

Οι Αρχές της Ναντέρ ερευνούν περαιτέρω εγκληματικές ενέργειες του Ντομινίκ Πελικό, ήδη καταδικασμένου για τους βιασμούς της συζύγου του στο Μαζάν, εξετάζοντας αν συνδέεται με άλλα δυο σοβαρά περιστατικά παλαιότερων ετών.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Να ενισχυθεί η άμυνα Γαλλίας και Ευρώπης απέναντι σε νέες απειλές

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας Γαλλίας κι Ευρώπης με αύξηση δαπανών και εστιάζοντας στην απειλή της Ρωσίας και την ευρωπαϊκή αυτονομία. Ειδική αναφορά έκανε στη στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για Ιράν και Γροιλανδία

Ο Μακρόν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις σε Ιράν και Γροιλανδία, ενώ ανακοινώθηκε συμμετοχή 15 Γάλλων στρατιωτικών στην άσκηση «Αρκτική Αντοχή», μαζί με άλλες χώρες, για ενίσχυση ασφάλειας στην περιοχή.
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης εξετάζονται σήμερα στη Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο προτάσεις μομφής που όμως δύσκολα θα υπερψηφιστούν, καθώς Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικανοί αντιδρούν. Οι προτάσεις κατατέθηκαν λόγω της έγκρισης της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-MERCOSUR.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Προειδοποίηση για συνέπειες αν παραβιαστεί η κυριαρχία Γροιλανδίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν προειδοποίησε ότι παραβίαση της κυριαρχίας της Γροιλανδίας θα είχε σοβαρές συνέπειες και τόνισε πως η Γαλλία θα στηρίξει πλήρως τη Δανία, απαντώντας στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.