ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντίμιρ Πούτιν

Πούτιν: H Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Η Μόσχα, συνέχισε ο Πούτιν διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι προτάθηκαν ορισμένες «αποσαφηνίσεις» αναφορικά με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, λέγοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από κάποιο κράτος και ότι ακόμη και η επίθεση με συμβατικά όπλα, από χώρα που στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία πολλών κορυφαίων αξιωματούχων, ο Πούτιν είπε ότι υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και ότι θέλει να υπογραμμίσει μία από τις προτεινόμενες βασικές αλλαγές.

«Προτείνεται η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνική δύναμη, αλλά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, να θεωρείται ως κοινή επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

Η Ρωσία θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες ότι ξεκινά μια μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, πρόσθεσε.

Η Μόσχα, συνέχισε ο Πούτιν διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα φορτώνει με υπερηχητικού πυραύλους τα νέα πυρηνικά υποβρύχια

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα φέτος πως η Ρωσία θα αρχίσει τις μαζικές προμήθειες πυραύλων Zircon στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει την αντίσταση με βομβαρδισμούς

Ο Ζελένσκι τόνισε πως ο Πούτιν εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με στόχο την αποδυνάμωση της ουκρανικής αντίστασης και την εκδίωξη κατοίκων από τις μεγάλες πόλεις, καταγγέλλοντας τη ρωσική κλιμάκωση εναντίον των υποδομών.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ελπίζω να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ για τη ναυτιλία

Ο Πούτιν εξέφρασε ελπίδα ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοιχτά και πως οι κυρώσεις στο Ιράν θα λήξουν, επισημαίνοντας ότι η ρωσική πρόταση για παραλαβή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν είναι ακόμη σε ισχύ.