ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διαδηλώνει για το κλίμα στις Βρυξέλλες η Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι επαίσχυντο που βρισκόμαστε ακόμη εδώ», είπε η Τούνμπεργκ μετά το τέλος της διαδήλωσης. «Είναι επαίσχυντο που, εδώ και τόσο πολύ καιρό, αδιαφορούν για την επείγουσα κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση».

Τρεις χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες για το κλίμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης "Youth for Climate", παρουσία της Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Είναι επαίσχυντο που βρισκόμαστε ακόμη εδώ», είπε η Τούνμπεργκ μετά το τέλος της διαδήλωσης. «Είναι επαίσχυντο που, εδώ και τόσο πολύ καιρό, αδιαφορούν για την επείγουσα κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση».

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της αστυνομίας των Βρυξελλών, 3.400 διαδηλωτές συνόδευσαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ σε αυτήν την πορεία στη βελγική πρωτεύουσα.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Το μέλλον μας βρίσκεται στα χέρια σας» και «Δράση τώρα», μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

«Διαδηλώνω για το κλίμα εδώ και έναν χρόνο» δήλωσε ένας 15χρονος διαδηλωτής, σύμφωνα με το Belga. «Η Γκρέτα είναι ένα σημαντικό πρόσωπο σε αυτό το κίνημα και η παρουσία της προσδίδει σημασία στη διαδήλωσή μας».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σχεδίου «νόμου για το κλίμα», με το οποίο η ΕΕ δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050, έναν στόχο που επέκρινε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Το σπίτι μας καίγεται» και αυτός ο νόμος «λέει, κυρίως, ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για να αρχίσουμε να σβήνουμε τη φωτιά», δήλωσε σήμερα η ακτιβίστρια, συμπληρώνοντας «ο χρόνος είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουμε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κόκκινος συναγερμός για το κλίμα, απέχουμε πολύ από τους στόχους

Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές πρέπει να παρουσιάσουν πολύ πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών έως το 2030 στις εθνικές τους συνεισφορές πολύ πριν από τη Διάσκεψη για το Κλίμα της Γλασκόβης (COP26) τον Νοέμβριο, επιμένει ο Γκουτέρες.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο Μπάιντεν έχει επίσης υπογράψει πάνω από 10 εκτελεστικά διατάγματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και έχει ενεργοποιήσει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες προκειμένου να διαμορφωθεί η αντίδραση της κυβέρνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπιλ Γκέιτς: Η κλιματική αλλαγή πιο επικίνδυνη από την πανδημία

Ο κ. Γκέιτς απέρριψε ακόμη τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος κερδίζει από την πανδημία. «Όλη η δουλειά μου είναι εθελοντική. Ο πλούτος μου μειώνεται κάθε χρόνο λόγω του Ιδρύματος, το οποίο τώρα επενδύει σε αυτές τις εκστρατείες», είπε χαρακτηριστικά.