ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Germany-Police-Ambulance
Φωτο: Shutterstock

Η αστυνομία συλλαμβάνει άνδρα για εμπρηστικές επιθέσεις στη Γερμανία

Ο ύποπτος άνδρας συνελήφθη σε ένα ξεχωριστό περιστατικό αργότερα, κατά το οποίο ένα βαν έπεσε πάνω σε δύο καταστήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία στην πόλη Έσσεν της δυτικής Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα για σοβαρό εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο ύποπτος άνδρας συνελήφθη σε ένα ξεχωριστό περιστατικό αργότερα, κατά το οποίο ένα βαν έπεσε πάνω σε δύο καταστήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Έσσεν έλαβε κλήσεις έκτακτης ανάγκης περίπου στις 5:10 μ.μ. τοπική ώρα το βράδυ του Σαββάτου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην περιοχή Altenessen.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν μια περιστρεφόμενη σκάλα για να απομακρύνουν τους ανθρώπους που στέκονταν στα παράθυρα και τυλίχτηκαν στον καπνό, καλώντας σε βοήθεια.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών - δύο από τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύτηκαν. Στη συνέχεια, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Μετά την πρώτη πυρκαγιά, μια άλλη κοντινή πολυκατοικία πυρπολήθηκε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είπε ότι οι άνθρωποι στέκονταν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια για αέρα επειδή δεν μπορούσαν πλέον να διαφύγουν μέσα από το γεμάτο καπνό κλιμακοστάσιο. Ένα άτομο είχε πηδήξει από ένα παράθυρο όταν έφτασε η πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι 19 άνθρωποι σε αυτό το κτίριο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Έντεκα τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά οι τραυματισμοί δεν ήταν απειλητικοί για τη ζωή.

Ο δήμαρχος του Έσσεν Τόμας Κούφεν δήλωσε την Κυριακή ότι οι ύποπτες εμπρηστικές επιθέσεις φαίνεται να κατευθύνονται εναντίον μελών της ίδιας οικογένειας. Λίγο αργότερα, ένα φορτηγό παράδοσης έπεσε σε δύο καταστήματα στη γειτονική περιοχή Katernberg.

Αρκετοί άνδρες συνέλαβαν τον ύποπτο, ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και μαχαίρι, χρησιμοποιώντας φτυάρια και κοντάρια, πριν φτάσει η αστυνομία για να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα από το Έσσεν με συριακή υπηκοότητα.

Η πόλη, στην πρώην βιομηχανική περιοχή του Ρουρ, του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, βίωσε «δραματικές ώρες», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος συνεχάρη την πυροσβεστική, τα σωστικά συνεργεία και την αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά τους, καθώς και τους κατοίκους. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν με σύνεση στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για το πολιτικό τους θάρρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές εξετάζουν πιθανές συνδέσεις μεταξύ των εγκλημάτων. Το συγκεκριμένο κίνητρο του υπόπτου αποτελεί επίσης αντικείμενο της έρευνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου Χαμάς για σχέδια κατά εβραϊκών στόχων

Στα γερμανοτσεχικά σύνορα συνελήφθη Δανός λιβανικής καταγωγής για φερόμενη αγορά όπλων υπέρ της Χαμάς με στόχο επιθέσεις κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων. Πρόσφατες συλλήψεις σχετίζονται με τον ίδιο κύκλο στη Βιέννη και Λονδίνο.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης και ξεπλύματος μέσω διαδικτύου

Η Europol και η BKA εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, που καταχράστηκε άνω των 300 εκατ. ευρώ με ψεύτικες συνδρομές και κλεμμένα δεδομένα 4,3 εκατ. κατόχων καρτών σε 193 χώρες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ύποπτου για σχεδιασμό ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο σημείο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία. Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και ενδείξεις υποστήριξης στο ISIS.
Αστυνομικός με στολή προστασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προειδοποίηση για σοβαρή απειλή Χαμάς σε Γερμανία και Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Σινάν Σελέν, προειδοποίησε για αυξημένη απειλή από τη Χαμάς στη Γερμανία και Ευρώπη, τονίζοντας ότι ακόμη και με διαπραγματεύσεις ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μαχαιρώθηκε η δήμαρχος Χέρντεκε, υπό κράτηση ο 15χρονος γιος

Η νεοεκλεγμένη δήμαρχος του Χέρντεκε, Ίρις Στάλτσερ, μαχαιρώθηκε 13 φορές έξω από το σπίτι της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπό κράτηση ο 15χρονος γιος της, ενώ παλιότερα η κόρη της είχε επιτεθεί επίσης με μαχαίρι.