ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βολοντίμιρ Ζελένσκι γραφείο
Φωτογραφία Shutterstock

Το Κίεβο θα παρουσιάσει «σχέδιο νίκης» στις 12 Οκτωβρίου στη Γερμανία

Θα συζητηθεί στην τακτική σύνοδο κορυφής της Ομάδας Επαφής για την Παροχή Αμυντικής Βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Το Κίεβο θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του στην τακτική σύνοδο κορυφής της Ομάδας Επαφής για την Παροχή Αμυντικής Βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη νοτιοδυτική Γερμανία, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα παρουσιάσουμε το σχέδιο για τη νίκη, σαφή, συγκεκριμένα βήματα για ένα δίκαιο τέλος του πολέμου», έγραψε στην πλατφόρμα Telegram.

Η Ουκρανία, η οποία αποκρούει την εισβολή του πολύ μεγαλύτερου γείτονά της, της Ρωσίας, εδώ και σχεδόν 1.000 ημέρες, έχει δώσει υποσχέσεις τους τελευταίους μήνες ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά ο Ζελένσκι τις παρουσίασε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και στους δύο κύριους υποψηφίους για τον Λευκό Οίκο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη ψηφοφορία στις 5 Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι το σχέδιο περιέχει «μια σειρά παραγωγικών βημάτων» για την εμπλοκή της Ουάσινγκτον με την Ουκρανία.

Ωστόσο, η Wall Street Journal επικαλέστηκε αξιωματούχους των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λέγοντας ότι το σχέδιο ήταν ένα αναθεωρημένο αίτημα για περισσότερα όπλα και την άρση των περιορισμών στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και στερείται ολοκληρωμένης στρατηγικής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιδιώκει νέες αμυντικές συμφωνίες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε νέες συμφωνίες για drones και συνεργασίες με συμμάχους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ενώ θα έχει 20 διμερείς συναντήσεις. Προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

22 νεκροί και πολλοί τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο και τα περίχωρά του από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ επίκειται σύνοδος ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ για νέες ειρηνευτικές προσπάθειες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα θίξω το ζήτημα Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Για το Ιράν, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν αλλαγή καθεστώτος αλλά επιδιώκουν συμφωνία.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ρούτε υπόσχεται δισεκατομμύρια για ενίσχυση της Συμμαχίας

Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει την απαραίτητη στήριξη, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα.