ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη

Νέα έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Δανία

«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Έκρηξη ακούστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Κοπεγχάγης, πέντε ημέρες ύστερα από επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ισχύει αυτό», πρόσθεσε η ίδια. Εικόνες στον τοπικό Τύπο δείχνουν ίχνη της έκρηξης μπροστά από κτίριο με κατοικίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ισραηλινή πρεσβεία.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου, σημειώθηκαν εκρήξεις πολύ κοντά στην ίδια πρεσβεία, που πιθανόν προκλήθηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδων, εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο νεαροί Σουηδοί, ηλικίας 16 και 19 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι μετέφεραν πέντε χειροβομβίδες και ότι εκτόξευσαν δύο οι οποίες έπεσαν σε στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Την περασμένη Πέμπτη, τέθηκαν υπό κράτηση από δικαστή για 27 ημέρες.

Στη Σουηδία, η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη έγινε την Τρίτη στόχος πυρών χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Η σουηδική υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει αποκλείσει την ανάμιξη του Ιράν σε αυτά τα δύο περιστατικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Θα καταπολεμήσω τον αντισημιτισμό παντού και πάντα»

Ο Μακρόν τίμησε τα θύματα των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, υπενθυμίζοντας τα ονόματά τους και δεσμευόμενος για διαρκή μάχη ενάντια στον αντισημιτισμό και την τρομοκρατία, με στόχο την ειρήνη και ασφάλεια για όλους.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή το Ισραήλ για ενδεχόμενες επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να αυξήσει ετοιμότητα στη Γάζα, μπροστά στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος φόβους για επιθέσεις της Χαμάς. Προειδοποίησε για βαρύ τίμημα σε Χαμάς και Γάζα αν υπάρξουν απώλειες.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε επιχείρηση του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε διοικητή της επίλεκτης μονάδας Νουκμπά της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος είχε ρόλο στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 1.200 άτομα και 251 απήχθησαν.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή προειδοποίηση πριν το περιστατικό σε βρετανική βάση

Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τη Βρετανία για ιρανική επίθεση σε βάση της, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις βρετανικές κυρώσεις κατά των οικισμών. Πέντε Βρετανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία και αφέθηκαν ελεύθεροι.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης σε πτήση flydubai για Τελ Αβίβ

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ ενημέρωσε ότι το επεισόδιο σε πτήση flydubai από Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ είχε στόχο να υπονομεύσει τις σχέσεις Ισραήλ-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και χαρακτηρίστηκε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.