ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
Το Κοινοβούλιο της Δανίας (Christiansborg) στην Κοπεγχάγη, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και καθαρό ουρανό.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Δανία

«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Έκρηξη ακούστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Κοπεγχάγης, πέντε ημέρες ύστερα από επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ισχύει αυτό», πρόσθεσε η ίδια. Εικόνες στον τοπικό Τύπο δείχνουν ίχνη της έκρηξης μπροστά από κτίριο με κατοικίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ισραηλινή πρεσβεία.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου, σημειώθηκαν εκρήξεις πολύ κοντά στην ίδια πρεσβεία, που πιθανόν προκλήθηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδων, εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο νεαροί Σουηδοί, ηλικίας 16 και 19 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι μετέφεραν πέντε χειροβομβίδες και ότι εκτόξευσαν δύο οι οποίες έπεσαν σε στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Την περασμένη Πέμπτη, τέθηκαν υπό κράτηση από δικαστή για 27 ημέρες.

Στη Σουηδία, η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη έγινε την Τρίτη στόχος πυρών χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Η σουηδική υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει αποκλείσει την ανάμιξη του Ιράν σε αυτά τα δύο περιστατικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ενάντια σε κάθε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης η Ουάσινγκτον

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν στηρίζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης και επιθυμεί σταθερότητα, ενώ οι ΗΠΑ απέφυγαν την άμεση κριτική μετά τις ισραηλινές κινήσεις ενίσχυσης ελέγχου στα κατεχόμενα εδάφη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη ζητά από ΗΠΑ να αγνοήσουν «καταστροφικές επιρροές»

Το Ιράν κάλεσε τις ΗΠΑ να αντισταθούν σε καταστροφικές επιρροές ενόψει της επίσκεψης Νετανιάχου στη Ουάσινγκτον, ζητώντας να μην εκτροχιαστούν οι διαπραγματεύσεις για το πυραυλικό πρόγραμμα και την ασφάλεια της περιοχής.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου και Τραμπ συναντώνται την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν. Ζητά περιορισμό πυραύλων και διακοπή στήριξης προς τον ιρανικό άξονα. Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Παλαιστινιακή Αρχή εκτός διακυβέρνησης Γάζας μετά τον πόλεμο

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα συμμετάσχει σε καμία περίπτωση στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο, παρά το αμερικανικό σχέδιο για ειρήνη στην περιοχή.