ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Pixabay

Ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν την Ιταλία και την Γαλλία

Πλημμύρες σαρώνουν την Ευρώπη. «Βούλιαξαν» ολόκληρες περιοχές από τις καταιγίδες οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. Ένας άνθρωπος νεκρός.

Κόκκινος και πορτοκαλί συναγερμός έχει σημάνει σε διάφορα μέρη της Ιταλίας καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τρομακτικές πλημμύρες. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα, υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό.

Ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά ύδατα.

Στην Τοσκάνη, τα ποτάμια υπερχείλησαν με αποτέλεσμα κάτοικοι οικισμών να ακυρώσουν όλες τις δραστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν και την κεντρική Γαλλία. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Πάνω από 2.300 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έλαβαν χώρα σύμφωνα με τις γαλλικές υπηρεσίες.

πηγη: Euronews

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Θύματα και διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα Γιοχάνες σε Σουηδία-Φινλανδία

Η καταιγίδα Γιοχάνες έπληξε τη Σουηδία και τη Φινλανδία, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων και διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια. Σουηδικές αρχές προειδοποίησαν για ισχυρούς ανέμους στη βόρεια χώρα.
Πλημμύρες Θεσσαλία εναέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Πλημμύρες στον Δομοκό – Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η πλημμύρα του Ενιπέα στον Δομοκό και τα όρια με Λάρισα - Καρδίτσα. Διακοπές σε δρόμους και τρένα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ύφεση κακοκαιρίας διευκολύνει την αποκατάσταση.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Αποτίμηση ζημιών μετά τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ

Οι Φιλιππίνες μετρούν τις απώλειες από τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ: τέσσερις νεκροί, πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δρόμους, με πολλά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και πρόσβαση.