Φώτο: Shutterstock

Ifo: Πιθανή η ύφεση στη Γερμανία λόγω κοροναϊού 

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση που «κρύβει» φαινόμενα ανάλογα με αυτά της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2008.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ακόμη και ύφεσης στη γερμανική οικονομία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, όπως προειδοποίησε ο Clements Fuest, επικεφαλής του κορυφαίου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, μιλώντας στο δίκτυο SWR.

Ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος υποστήριξε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο χείλος μίας νέας ύφεσης και ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες με την κρίση που έπληξε την υφήλιο το 2008, όταν κατάρρευσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πάντως τόνισε ότι, μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηη έχει αντιδράσει ορθά με τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου, αλλά θα πρέπει να λάβει περισσότερα με δεδομένη και την έκρηξη αρκετών κρουσμάτων του κοροναϊού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.
ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Εκ νέου υποψήφιος ο Σόιμπλε στις επόμενες εκλογές

Κανείς άλλος πολιτικός εκτός της Μέρκελ δεν είναι τόσο γνωστός στην Ελλάδα όσο Β. Σόιμπλε. Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με μνημόνια. Αύριο γίνεται 78, αλλά το τελευταίο που σκέπτεται είναι να αποσυρθεί από την πολιτική.
ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Θα είναι ο  Άρμιν Λάσετ διάδοχος της Μέρκελ;

Γλυκόπικρη η γεύση από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Ρηνανία Βεστφαλία. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έχασε σε δύναμη αλλά ήρθε πρώτο. Για τον τοπικό πρωθυπουργό καλός οιωνός στις φιλοδοξίες του.