ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ifo: Πιθανή η ύφεση στη Γερμανία λόγω κοροναϊού 

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση που «κρύβει» φαινόμενα ανάλογα με αυτά της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2008.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ακόμη και ύφεσης στη γερμανική οικονομία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, όπως προειδοποίησε ο Clements Fuest, επικεφαλής του κορυφαίου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, μιλώντας στο δίκτυο SWR.

Ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος υποστήριξε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο χείλος μίας νέας ύφεσης και ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες με την κρίση που έπληξε την υφήλιο το 2008, όταν κατάρρευσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πάντως τόνισε ότι, μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηη έχει αντιδράσει ορθά με τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου, αλλά θα πρέπει να λάβει περισσότερα με δεδομένη και την έκρηξη αρκετών κρουσμάτων του κοροναϊού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθεια της Γαλλίας να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα με Γερμανία

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε πόλη κοντά στα σύνορα των δυο χωρών έχει οδηγήσει την Γερμανία να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την Τρίτη.
germania, merkel, lockdown, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Yποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις εξετάζει η Γερμανία

Εκατομμύρια γρήγορα διαγνωστικά και τα λεγόμενα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρόκειται να εγκριθούν και να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολίτες για να ελέγξουν τον εαυτό τους εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό.