ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικοί στην Άγκυρα
Αστυνομικοί περιπολούν στην Άγκυρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Το PKK ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 22 και αποδόθηκε γρήγορα από την κυβέρνηση στο PKK.

Η ανταρτική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, με ανάρτηση στον λογαριασμό της στην εφαρμογή Telegram, για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τετάρτη, κοντά στην Άγκυρα με στόχο την έδρα της τουρκικής βιομηχανίας του αμυντικού τομέα TUSAS (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία).

«Η ενέργεια αυτοθυσίας, που διαπράχθηκε μέσα στο συγκρότημα της TUSAS στην Άγκυρα γύρω στις 15:30 της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του "Τάγματος των αθανάτων"», ανέφερε το PKK που παραθέτει τα ονόματα των δύο επιτιθέμενων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 22 και αποδόθηκε γρήγορα από την κυβέρνηση στο PKK.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από καιρό», προσθέτει το PKK, διευκρινίζοντας πως αυτή δεν συνδεόταν με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές φάνηκε πως ήθελαν να προωθήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση με τους Κούρδους μαχητές.

Έγινε για να στείλει «προειδοποιήσεις και μηνύματα κατά των γενοκτονικών πρακτικών, των σφαγών και των πρακτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρει το PKK.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπντουλάχ Οτζαλάν δίκη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ο αρχηγός του PKK μιλά για ελπίδα σε «νέα εποχή»

Ο Οτσαλάν καλεί σε έναρξη νέας πολιτικής εποχής και δράση από το τουρκικό κράτος, παραμένοντας αποφασισμένος για μια δημοκρατική διαδικασία. Συνεχίζει να κρατείται σε απομόνωση από το 1999, παρά τις εκκλήσεις του.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί στη Ράκα από επίθεση ΙΚ – Αποχώρηση ΗΠΑ σε έναν μήνα

Τέσσερα μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε οδόφραγμα ελέγχου. Ένας δράστης σκοτώθηκε επίσης. Είναι η δεύτερη τέτοια επίθεση σε δύο ημέρες στην περιοχή.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις μπήκαν σε περιοχή υπό κουρδικό έλεγχο

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στη Χασακέ, προπύργιο των Κούρδων, μετά από συμφωνία με τη Δαμασκό που προβλέπει κοινή διοίκηση και ένταξη των κουρδικών δυνάμεων στο συριακό κράτος, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σταμάτησε αυτοκινητοπομπή βοήθειας προς την Κομπάνι

Αυτοκινητοπομπή με βοήθεια για το Κομπάνι ανακόπηκε από τις τουρκικές αρχές πριν φθάσει στα σύνορα, παρά τη σχετική συμφωνία. Τα 25 φορτηγά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περιμένουν ακόμη άδεια διέλευσης.