ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18

Βόρεια Μακεδονία: Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι

«Μπορώ να σας πω ότι πουθενά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύεται ο προσδιορισμός «Μακεδονικός» ή το «Μακεδονία». Αυτά ρυθμίζονται από το άρθρο 7 παράγραφος 2 και 3 της Συμφωνίας» ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

Ο пρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι τόνισε ότι σε κάθε δήλωση και συνέντευξή του ως τώρα αποκαλεί τη χώρα "Μακεδονία" και τους πολίτες "Μακεδόνες" για τους οποίους, όπως είπε «αγωνίζεται».

«Μπορώ να σας πω ότι πουθενά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύεται ο προσδιορισμός "Μακεδονικός" ή το "Μακεδονία". Αυτά ρυθμίζονται από το άρθρο 7 παράγραφος 2 και 3 της Συμφωνίας και μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το επίθετο "Μακεδονικός" όπως και αυτοί (στην Ελλάδα) έχουν το ίδιο δικαίωμα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από το βήμα της Βουλής της χώρας του, απαντώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλε ο βουλευτής και αρχηγός του υπερθνικιστικού αντιπολιτευόμενου κόμματος "Αριστερά", Ντιμίταρ Απασίεφ, ο οποίος αποκάλεσε τον Μίτσκοσκι «Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό» και τον κατηγόρησε ότι ενώ παλαιότερα είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα λέει ότι την «σέβεται».

Ο Μίτσσκοσκι εγκάλεσε τον Ντιμίταρ Απασίεφ ότι υπογράφει κάθε μήνα ως βουλευτής της «Βόρειας Μακεδονίας» για να λαμβάνει την βουλευτική του αποζημίωση και του καταλόγισε ότι τα καλοκαίρια πηγαίνει για διακοπές στην Χαλκιδική.

«Πάω στην Χαλκιδική, επειδή είμαι μεσαία τάξη. Ο Απασίεφ δεν ζει από υδροηλεκτρικά εργοστάσια όπως εσείς. Ο Απασίεφ ζει με τον μισθό καθηγητή» ανταπάντησε ο Απασίεφ, ο οποίος είναι καθηγητής Νομικής στο κρατικό πανεπιστήμιο της πόλης Στιπ, της Βόρειας Μακεδονίας, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος είναι και καθηγητής Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου των Σκοπίων (με εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας) πως εκμεταλλεύται την ιδιότητά του ως καθηγητής προς ιδίον όφελος.

Το εθνικιστικό αριστερό κόμμα «Αριστερά» (Levica) είδε τα ποσοστά του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία,που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο ,να εκτοξεύονται και να φθάνουν στο περίπου 7%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Διεξάγεται την Κυριακή ο δεύτερος γύρος εκλογών

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, με φαβορί το κυβερνών VMRO-DPMNE. Στα Σκόπια, Γκιοργκίεφσκι και Μετσίνοβιτς θα διεκδικήσουν τον δήμο.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο για ψήφους, όχι για την κοινωνία

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης αποτυχιών με επιθέσεις στην αντιπολίτευση. Τονίζει ότι δεν προστατεύει την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός σχολιαστής ακρίβειας, παραδέχτηκε αδυναμία παροχών

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του, αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, αποφεύγει μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και θεωρεί άδικη τη μείωση ειδικού φόρου, ενώ η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους πολλούς.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα κοινωνικά προβλήματα, υπάρχει λύση με εμάς

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση απέτυχε στη στέγαση, επέλεξε πλειστηριασμούς

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για αναζήτηση άλλοθι στα ευρωπαϊκά προβλήματα σχετικά με τη στεγαστική κρίση, τονίζοντας την αποτυχία της καθώς οι τιμές ενοικίων και αγοράς ακινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.