ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Προβληματισμός στις ολλανδικές αρχές για τα επεισόδια της Παρασκευής

Οι αρχές του Άμστερνταμ απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία έκτακτες εξουσίες ως απάντηση στις ταραχές.

Η ολλανδική κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο να μην έλαβε υπόψη προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ για τα γεγονότα που οδήγησαν στις επιθέσεις κατά Ισραηλινών οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ βαν Βιλ σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

«Εξακολουθεί να εξελίσσεται έρευνα σχετικά με πιθανά προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ», ανέφερε ο Βαν Βιλ στην επιστολή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι πήραν εξιτήριο την Παρασκευή.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι τέσσερα άτομα παρέμειναν υπό κράτηση από τα 63 που προσήχθησαν.

«Η Εισαγγελία έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην εφαρμογή της ταχείας απονομής δικαιοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Βαν Βιλ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η ταυτοποίηση κάθε υπόπτου. Είπε, ακόμα, ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης αν οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες, με αντισημιτικό κίνητρο.

Οι αρχές του Άμστερνταμ απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία έκτακτες εξουσίες ως απάντηση στις ταραχές.

Τα αντισημιτικά επεισόδια έχουν αυξηθεί στην Ολλανδία μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου με πολλούς εβραϊκούς οργανισμούς και σχολεία να αναφέρουν απειλές και emails με εκφράσεις μίσους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Δύο προφυλακισμένοι για κλοπές άνω των 100.000 ευρώ

Δύο Γεωργιανοί, 42 και 40 ετών, συνελήφθησαν στη Λάρισα για διακεκριμένες κλοπές, με λεία άνω των 100.000 ευρώ. Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μετρητά.
μπουλντόζα σε απόβλητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

41χρονος συνελήφθη στον Κορυδαλλό για παράνομη ρίψη αποβλήτων

Αστυνομικοί συνέλαβαν 41χρονο στον Κορυδαλλό για παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων, αφού τον εντόπισαν να πετά σακούλες με απόβλητα. Οδηγήθηκε στο τμήμα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Σύλληψη 57χρονου για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων

Συνελήφθη 57χρονος στο Ρέθυμνο ως υπεύθυνος καταστήματος, αφού ανήλικος κατανάλωσε αλκοόλ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης.
Μουσείο Μπενάκη πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Europol: Αύξηση βίας και στρατολόγηση μέσω social media στις ληστείες μουσείων

Στην Ευρώπη αυξάνονται οι βίαιες ληστείες έργων τέχνης, με στόχο χρυσό και κοσμήματα. Οι οργανωμένες συμμορίες αντικαθίστανται από ευκαιριακούς δράστες μέσω social media, σύμφωνα με την Europol.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αρχηγού σερβικής μαφίας στην Κρήτη – Έρευνα για επαφές στην Ελλάδα

Συνελήφθη στην Κρήτη 38χρονος Σέρβος, καταζητούμενος από την INTERPOL για πλαστογραφία και διασυνδέσεις με τη συμμορία Kavac-Vracar, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.