ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ταϊλάνδη: Η πρεσβεία της Γερμανίας προειδοποιεί για τρομοκρατική ενέργεια

Υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες «ενδείξεις για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες» με στόχο την εορταστική εκδήλωση ή άλλα μουσικά φεστιβάλ ή συγκεντρώσεις πολλών ξένων στην Ταϊλάνδη, εξήγησε.

Η πρεσβεία της Γερμανίας στην Μπανγκόκ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιώντας τους τουρίστες που σκοπεύουν να πάνε στο νησί Κο Φάνγκαν της νοτιοανατολικής Ταϊλάνδης για το Πάρτι της Πανσελήνου, αύριο Παρασκευή, εναντίον του κινδύνου να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια.

Η προειδοποίηση της διπλωματίας της Γερμανίας ακολούθησε πληροφορίες περί απειλής συγκεκριμένα για τους Ισραηλινούς που θα πάνε στο νησί για τη γιορτή αυτή, η οποία προσελκύει κάθε μήνα χιλιάδες τουρίστες.

Υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες «ενδείξεις για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες» με στόχο την εορταστική εκδήλωση ή άλλα μουσικά φεστιβάλ ή συγκεντρώσεις πολλών ξένων στην Ταϊλάνδη, εξήγησε.

Η γερμανική πρεσβεία παρότρυνε τους υπηκόους της χώρας να αποφύγουν το Πάρτι της Πανσελήνου και παρόμοιες συγκεντρώσεις κόσμου μέχρι νεοτέρας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διαβεβαίωσαν ότι το Κο Φάνγκαν είναι ασφαλές και χαρακτήρισαν αβάσιμες τις πληροφορίες περί απειλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bangkok Post. Πάντως η αστυνομία τόνισε πως παρ’ όλ’ αυτά, ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο νησί.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα η Jerusalem Post, αναφέρθηκαν επίσης στην «απειλή», επικαλούμενα εσωτερικά έγγραφα της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, ωθώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να εκδώσει κι αυτή ταξιδιωτική οδηγία.

Το Πάρτι της Πανσελήνου, που οργανώνεται στην παραλία Χαάντ Ριν (νότια) από τα χρόνια του 1980, προσελκύει ως ακόμα και 30.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Φόβοι για κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ειρηνευτική διαδικασία ΗΠΑ-Ιράν για τη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή ανησυχία ΕΕ για το νέο νομοσχέδιο θανατικής ποινής στο Ισραήλ

Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση τη βαθιά ανησυχία τους για ισραηλινό νομοσχέδιο που διευρύνει τη θανατική ποινή, τονίζοντας ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αρχές του Ισραήλ.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Επέκρινε τις ΗΠΑ για το Ιράν, αμφισβητώντας την επιτυχία τους

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στρατηγική κλιμάκωσης στο Ιράν, θεωρώντας ότι η αμερικανοϊσραηλινή επέμβαση δεν οδηγεί σε αλλαγή καθεστώτος και δεν προσφέρει ειρηνική λύση.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς αμφιβάλλει για αλλαγή καθεστώτος λόγω πολέμου στο Ιράν

Αμφιβολίες για το αν οι επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ μπορούν να φέρουν αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν εξέφρασε ο καγκελάριος Μερτς, σημειώνοντας πάντως ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας μετά τον πόλεμο.