ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Germany-Police-Ambulance
Φωτο: Shutterstock

Κίνδυνο για ενέργειες εναντίον πρεσβειών του Ισραήλ «βλέπει» η Γερμανία

Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου η ΒΚΑ έχει παρατηρήσει την διακίνηση μηνυμάτων εναντίον πρεσβειών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τον κίνδυνο ενεργειών της Χαμάς εναντίον διπλωματικών αποστολών του Ισραήλ εντός και εκτός Γερμανίας, αλλά και πρεσβειών δυτικών κρατών, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ).

Οι απειλές, σύμφωνα με την ΒΚΑ, διαδίδονται στην πλατφόρμα «Telegram» και αφορούν «κάλεσμα να πολιορκηθούν οι πρεσβείες της σιωνιστικής οντότητας και των υποστηρικτικών σε αυτήν κρατών». Οι ενέργειες θα πρέπει να στρέφονται «κατά της πολιορκίας της βόρειας περιοχής της Λωρίδας της Γάζας, της συνέχισης του πολέμου εξόντωσης και πείνας εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων και κατά της αμερικανικής, βρετανικής και γερμανικής στήριξης της κατοχής», αναφέρεται στο ίδιο μήνυμα, το οποίο αποδίδεται σε κύκλους της Χαμάς. Η ΒΚΑ τονίζει ότι, ακόμη και αν δεν υπάρχει ρητή δήλωση για επιθέσεις εναντίον γερμανικών διπλωματικών αποστολών, προκαλεί ανησυχία η σημείωση που αφορά την γερμανική υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου η ΒΚΑ έχει παρατηρήσει την διακίνηση μηνυμάτων εναντίον πρεσβειών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις κινδύνου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα BILD, τον περασμένο μήνα απετράπη πιθανή επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο. Σε σχέση με την υπόθεση, συνελήφθη εκείνες τις μέρες ως ύποπτος για τρομοκρατία ο Λίβυος Ομάρ Α. στο διαμέρισμά του στο Βρανδεμβούργο. Ο 28χρονος, ο οποίος ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία, επικοινωνούσε μέσω «Messenger» με μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» για τον σχεδιασμό της επίθεσης και θεωρείται ότι θα ενεργούσε για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης. Παρότι έπρεπε να είχε εγκαταλείψει την χώρα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2023, οι γερμανικές αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν σχετικά μόλις τον Ιούλιο του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νεκρός τεχνικός ZDF ήταν μέλος της Χαμάς

Το ZDF ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός του συνεργάτη του στη Γάζα, που σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση, ήταν μέλος της Χαμάς. Μετά τα στοιχεία από το Ισραήλ, το κανάλι ανέστειλε τη συνεργασία με την PMP και ξεκαθάρισε τον ρόλο του τεχνικού.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθησαν τρία μέλη της Χαμάς για επιθέσεις σε εβραίους στόχους

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Γερμανία για υποψία συμμετοχής στη Χαμάς και σχεδιασμό επιθέσεων σε εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και φυσίγγια. Ερευνήθηκαν σπίτια σε Λειψία και Ομπερχάουζεν.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ύποπτου για σχεδιασμό ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο σημείο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία. Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και ενδείξεις υποστήριξης στο ISIS.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τη στάση Μερτς απέναντι στον Ερντογάν

Πολιτικοί και ΜΜΕ στη Γερμανία επικρίνουν τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για τη στάση του στην Άγκυρα, κατηγορώντας τον ότι υποβάθμισε τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου.