ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Ο Τραμπ τοποθετεί προσωπικούς του δικηγόρους στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τρεις από τους προσωπικούς του δικηγόρους – τον Τοντ Μπλανς, τον Εμίλ Μποβ και τον Τζον Σάουερ—θα αναλάβουν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη πιο σημαντική θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την αμφιλεγόμενη επιλογή του Ματ Γκετς για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα διορίσει τρεις από τους δικηγόρους του σε θέσεις κλειδιά του ίδιου υπουργείου.

Ο Γετς, πρώην βουλευτής της Φλόριντα, είναι ένθερμος υποστηρικτής του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν η Γερουσία θα εγκρίνει τον διορισμό του. Μεταξύ άλλων ο 42χρονος κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη, ενώ πριν δύο χρόνια διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην αποπομπή του τότε προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι τρεις από τους προσωπικούς του δικηγόρους – τον Τοντ Μπλανς, τον Εμίλ Μποβ και τον Τζον Σάουερ—θα αναλάβουν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη πιο σημαντική θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι Μπλανς και Μποβ υπερασπίστηκαν τον δισεκατομμυριούχο στην υπόθεση που αφορούσε την καταβολή χρημάτων στην ηθοποιό ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου Στόρμι Ντάνιελς, για την οποία ο Τραμπ καταδικάστηκε στις 30 Μαΐου από δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπλανς, που είναι συνήγορος του Τραμπ και σε άλλες δύο ομοσπονδιακές υποθέσεις, επιλέχθηκε την Πέμπτη να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Εμίλ Μποβ αναμένεται να είναι τρίτος στην ιεραρχία του υπουργείου.

Τέλος, ο Σάουερ, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιτυχία ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου το επιχείρημα υπέρ της ασυλίας των προέδρων, θα αναλάβει την τέταρτη σημαντικότερη θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα εκπροσωπεί την αμερικανική κυβέρνηση στις υποθέσεις που φτάνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τοντ Μπλανς «είναι ένας εξαιρετικός δικηγόρος που θα γίνει σημαντικό στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα διορθώσει ένα δικαστικό σύστημα που είναι εδώ και καιρό προβληματικό», επεσήμανε ο Τραμπ, ενώ ο Εμίλ Μποβ θα καταφέρει «να εξαλείψει τη διαφθορά και την εγκληματικότητα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θέλει να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη για να προσπαθήσει να εκδικηθεί» τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του, κάνοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης «δικηγορικό του γραφείο (στελεχωμένο) με τους δικούς του δικηγόρους», κατήγγειλε ο Δημοκρατικός Ντικ Ντάρμπιν επικεφαλής ως τον Ιανουάριο της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία και κάψιμο σημαιών στην Κάλι

Διαδηλωτές στην Κάλι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά τη νίκη του δεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, γεγονός που εξόργισε υποστηρικτές της αριστεράς.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη ακροδεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας

Ο αντισυστημικός ποινικολόγος Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια κέρδισε με μικρή διαφορά τις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, οδηγώντας τη χώρα σε δεξιά στροφή και υπόσχεται σκληρή στάση κατά των ένοπλων ναρκωτικών οργανώσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται άλλους, αλλά οι σύμμαχοι απουσιάζουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του, επέκρινε την Ιταλία και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για την απροθυμία τους να βοηθήσουν κατά του Ιράν, τονίζοντας πως δεν στηρίζουν επαρκώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κρίσιμες στιγμές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ «διακόπηκαν, αλλά συνεχίζονται»

Η ιρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά από «προσβλητική» ανάρτηση του Τραμπ, σύμφωνα με το Irna. Οι συνομιλίες διακόπηκαν, αλλά δεν έχουν λήξει οριστικά, ανέφερε ιρανική πηγή στο Reuters.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αποχώρησε από διαπραγματεύσεις λόγω δηλώσεων Τραμπ για τον Λίβανο

Η ιρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενη για δηλώσεις του Τραμπ. Ο Ιρανός επικεφαλής τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους και πως οι ιρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες για απάντηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με αντίποινα αν το Ιράν δεν περιορίσει τη Χεζμπολάχ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να σταματήσει άμεσα τη δράση των συμμάχων του στον Λίβανο, προειδοποιώντας σε ανάρτησή του πως, αν δεν συμμορφωθεί, οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν σκληρότερες επιθέσεις κατά του Ιράν.