ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Verolino-Diaskepsi Livyi-Germania
Shutterstock

Πάνω από το 50% των γερμανικών επιχειρήσεων πλήττονται από τον κοροναϊό

Οι φόβοι για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αυξήθηκαν μετά την εμφάνιση του κοροναϊού. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι εξαγωγικού προσανατολισμού κλάδοι θα έχουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Περίπου το 56% των γερμανικών επιχειρήσεων υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις από την επιδημία του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, με τους κλάδους του τουρισμού και των ξενοδοχείων να πλήττονται περισσότερο.

Οι φόβοι για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αυξηθεί μετά την εμφάνιση του κοροναϊού και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι οι εξαγωγικού προσανατολισμού κλάδοι θα έχουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Περίπου το 63% των επιχειρήσεων στον μεταποιητικό τομέα είπαν ότι επηρεάζονται αρνητικά, με τις περισσότερες να επικαλούνται ως λόγο τις ακυρώσεις ή τις αναβολές επιχειρηματικών ταξιδιών. Περίπου οι μισές εξ αυτών ανέφεραν προβλήματα με τις πρώτες ύλες ή τα εξαρτήματα.

Περίπου οι μισές από τις επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών είπαν ότι έχουν πληγεί κυρίως λόγω της μείωσης στη ζήτηση και της ακύρωσης κρατήσεων, εκθέσεων και συνεδρίων.

Περίπου το 96% των επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα και το 79% των εταιριών στον κλάδο των ξενοδοχείων έχουν επηρεαστεί. Σύμφωνα με το Ifo, το 63% των εταιριών στο εμπορικό τομέα πλήττονται, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στις προμήθειες και της χαμηλότερης ζήτησης. Στην έρευνα του Ifo συμμετείχαν σχεδόν 3.400 επιχειρήσεις.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει 1.567 κρούσματα και τρεις θανάτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθεια της Γαλλίας να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα με Γερμανία

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε πόλη κοντά στα σύνορα των δυο χωρών έχει οδηγήσει την Γερμανία να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την Τρίτη.
germania, merkel, lockdown, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Yποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις εξετάζει η Γερμανία

Εκατομμύρια γρήγορα διαγνωστικά και τα λεγόμενα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρόκειται να εγκριθούν και να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολίτες για να ελέγξουν τον εαυτό τους εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό.