ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Filippines
Φωτο: Shutterstock

Η Αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων απείλησε τον πρόεδρο φοβούμενη για τη ζωή της

«Αυτή η χώρα πηγαίνει στην κόλαση επειδή μας ηγείται ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πώς να γίνει πρόεδρος και ο οποίος είναι ψεύτης», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων Σάρα Ντουτέρτε απείλησε σήμερα να σκοτώσει τον πρόεδρο Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ εάν σκοτωθεί η ίδια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο Ντουτέρτε είπε ότι είχε ήδη μιλήσει με έναν άνδρα που είχε συμφωνήσει, αν σκοτωνόταν, να εξαλείψει τον Μάρκος Τζούνιορ, τη σύζυγό του και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, της κάτω βουλής του εθνικού κοινοβουλίου, που είναι ξάδερφος του αρχηγού του κράτους.

«Αυτή η χώρα πηγαίνει στην κόλαση επειδή μας ηγείται ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πώς να γίνει πρόεδρος και ο οποίος είναι ψεύτης», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Μην ανησυχείτε για την ασφάλειά μου. Μίλησα με έναν άνδρα και του είπα ότι αν σκοτωθώ, θα πρέπει να πάει να σκοτώσει τον Μάρκος Τζούνιορ, την Πρώτη Κυρία Λίζα Αρανέτα και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μάρτιν Ρομουάλντες. Αυτό δεν είναι αστείο. Του είπα να μην σταματήσει μέχρι να τους σκοτώσει και συμφώνησε», πρόσθεσε.

Αυτό δήλωσε ο Ντουτέρτε απαντώντας σε σχόλια που την προέτρεπαν να προστατεύσει τον εαυτό της ενώ βρισκόταν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου κρατήθηκε ο προσωπάρχης της, επειδή δεν απάντησε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων από την ομάδα της.

Το προεδρικό γραφείο Τύπου δήλωσε ότι η δήλωση του Ντουτέρτε θεωρείται σοβαρή απειλή εναντίον του Μάρκος Τζούνιορ.

«Με βάση τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση της αντιπροέδρου ότι προσέλαβε έναν δολοφόνο για να δολοφονήσει τον πρόεδρο εάν η υποτιθέμενη συνωμοσία κατά της ζωής της πετύχαινε, ο εκτελεστικός γραμματέας παρέπεμψε αυτή την ενεργή απειλή στην Προεδρική Διοίκηση Ασφαλείας για κατάλληλη άμεση δράση», ανέφερε η δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Άρμπεν Φετάι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βόρειας Μακεδονίας, παραιτήθηκε επικαλούμενος ακατάλληλες συνθήκες για τα καθήκοντά του. Ο πρωθυπουργός Μίτσκοσκι αποδέχθηκε τη σχετική παραίτηση.
Πέτερ Μάγκιαρ σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Νομικά μέτρα κατά του προέδρου αν δεν παραιτηθεί, λέει ο Μαγιάρ

Ο πρωθυπουργός Ουγγαρίας Πίτερ Μαγιάρ δήλωσε πως αν ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ δεν παραιτηθεί, θα κινηθεί νομική διαδικασία απομάκρυνσης. Επίσης, θα συναντηθεί με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Μιχάλι Βάργκα.
Αμαζόνιος από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Σεπέδα και ντε λα Εσπριέγια στον β’ γύρο των εκλογών

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κολομβίας θα αναμετρηθούν Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια και Ιβάν Σεπέδα, καθώς κανένας δεν ξεπέρασε το 50%. Ο ντε λα Εσπριέγια προηγείται με 43,73% έναντι 40,91% του Σεπέδα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Προτεραιότητά μας η αυτοδυναμία και σταθερή διακυβέρνηση

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο mononews.gr, τόνισε πως κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα επιστροφής, ωστόσο οι πολίτες θυμούνται και συγκρίνουν. Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Στο Θησείο είδαμε μια παράσταση, όχι πολύ καλή».
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Στόχος μας η αυτοδυναμία για σταθερή διακυβέρνηση

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα επιστροφής στην πολιτική, αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα. Υπογράμμισε όμως ότι οι πολίτες θυμούνται και συγκρίνουν, επισημαίνοντας πως «στο Θησείο είδαμε μια παράσταση, όχι πολύ καλή».
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα, το ΠΑΣΟΚ τους πολλούς

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να μην εξυπηρετεί ολιγαρχικά συμφέροντα και να εφαρμόζει πολιτικές υπέρ των πολλών. Εξέφρασε ότι τα νέα κόμματα επηρεάζουν κυρίως τη Νέα Δημοκρατία.