ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Lufthansa: Θα ζητήσει κρατική ενίσχυση λόγω κορονοϊού

Εκτός από την γερμανική κυβέρνηση, η Lufthansa συζητά με την αυστριακή, την ελβετική και την βελγική κυβέρνηση, χώρες που η εταιρεία εκπροσωπείται από τις θυγατρικές της εταιρείες Austrian, Swiss και Brussels.

Η Lufthansa διερευνά την πιθανότητα κρατικής υποστήριξης «εξαιτίας των τεράστιων συνεπειών του κορονοϊού. Μιλάμε με κυβερνήσεις για πιθανή κρατική ενίσχυση»,δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της "Handelsblatt".

Ο προϊστάμενος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, θα λάβει μέρος σε ένα γύρο σχετικών συνομιλιών με την καγκελάριο Μέρκελ απόψε το βράδυ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Εκτός από την γερμανική κυβέρνηση, η Lufthansa συζητά με την αυστριακή, την ελβετική και την βελγική κυβέρνηση, χώρες στις οποίες η εν λόγω αεροπορική εταιρεία εκπροσωπείται από τις θυγατρικές της εταιρείες Austrian, Swiss και Brussels.

Πηγή:dpa, ARD,Handelsblatt

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa: Περικοπή 1.000 διοικητικών θέσεων και του 20% των διευθυντικών

Ο στόλος της, ο οποίος το 2019 αριθμούσε 763 αεροπλάνα, θα μειωθεί κατά 100, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κλείνει η θυγατρική της, German Wings. Στο βιβλίο παραγγελιών της θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023.