ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Ο Μπαρνιέ επισκέπτεται το προεδρικό μέγαρο για να υποβάλλει παραίτηση

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του γαλλικού Συντάγματος, μετά την υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής από την Εθνοσυνέλευση (βουλή), «ο πρωθυπουργός οφείλει να υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησης».

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ έφθασε σήμερα το πρωί στο μέγαρο των Ηλυσίων για να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αφού ανατράπηκε την προηγουμένη από τους βουλευτές, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του γαλλικού Συντάγματος, μετά την υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής από την Εθνοσυνέλευση (βουλή), «ο πρωθυπουργός οφείλει να υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησης».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να απευθυνθεί στους Γάλλους σήμερα στις 20:00 (τοπική ώρα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση στο Ιράν

Η Βρετανία εμμένει στη διπλωματική επίλυση της κρίσης με το Ιράν, αποφεύγοντας τη στρατιωτική κλιμάκωση. Ευρωπαϊκοί ηγέτες προτείνουν πολυεθνική αμυντική αποστολή για σταθερότητα και ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπεράσπιση εκδοτικού πλουραλισμού μετά την αποπομπή Νορά

Ο Μακρόν επεσήμανε τη σημασία του πλουραλισμού στον εκδοτικό χώρο, εν μέσω κρίσης λόγω της απομάκρυνσης του Ολιβιέ Νορά από τον οίκο Grasset, που αποδίδεται στον Βενσάν Μπολορέ, ο οποίος κατηγορείται για ακροδεξιές θέσεις.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: 30 χώρες συζητούν αποστολή για την ασφάλεια του Ορμούζ

Περίπου 30 ηγέτες θα συμμετάσχουν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, υπό συμπροεδρία Μακρόν και Στάρμερ, με συμμετοχές από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ δεν θα λάβουν μέρος.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ με Μακρόν-Στάρμερ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη για τα Στενά Ορμούζ και θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα πρέσβη Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και τον Παλαιστίνιο Αντιπρόεδρο Χουσείν αλ-Σέιχ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Το διαδίκτυο είναι σαν το φάρμακο, ευεργετικό αλλά και επικίνδυνο

Ο Μακρόν πρότεινε σε μαθητές να καθιερώσουν μια μέρα το μήνα χωρίς διαδίκτυο για αθλητισμό ή διάβασμα. Παρομοίασε το διαδίκτυο με φάρμακο που μπορεί να γίνει δηλητήριο και επιδιώκει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για κάτω των 15 ετών.