ΓΔ: 2082.14 -5.40% Τζίρος: 164.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:41
Φωτο: Shutterstock

Ο Μπαρνιέ επισκέπτεται το προεδρικό μέγαρο για να υποβάλλει παραίτηση

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του γαλλικού Συντάγματος, μετά την υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής από την Εθνοσυνέλευση (βουλή), «ο πρωθυπουργός οφείλει να υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησης».

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ έφθασε σήμερα το πρωί στο μέγαρο των Ηλυσίων για να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αφού ανατράπηκε την προηγουμένη από τους βουλευτές, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του γαλλικού Συντάγματος, μετά την υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής από την Εθνοσυνέλευση (βουλή), «ο πρωθυπουργός οφείλει να υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησης».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να απευθυνθεί στους Γάλλους σήμερα στις 20:00 (τοπική ώρα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Πυρηνική αποτροπή Γαλλίας με ευρωπαϊκή διάσταση στο εξής

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το νέο γαλλικό δόγμα «πυρηνικής αποτροπής» που αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση. Αναφέρθηκε σε έξι χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που εξετάζουν συνεργασία και κοινές ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο ανέκοψε ρωσικό πετρελαιοφόρο με συνδρομή της Γαλλίας

Οι βελγικές ειδικές δυνάμεις αναχαίτισαν στη Βόρεια Θάλασσα ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου». Το πλοίο θα συλληφθεί μόλις φτάσει στο λιμάνι του Ζέεμπρίγκε, με συμβολή και της Γαλλίας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άμεση συνεδρίαση του ΣΑ ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε άμεσα τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και τόνισε τη σημασία της διεθνούς ασφάλειας και διαλόγου με το Ιράν.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Δυσάρεστη έκπληξη» και «ασέβεια» από Κομισιόν για Mercosur

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» και «ασέβεια» προς το Ευρωκοινοβούλιο την απόφαση της Κομισιόν για προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας με τις χώρες της Mercosur, με τη Γαλλία να έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς βίας να ξεκαθαρίσουν θέσεις

Ο Μακρόν ζήτησε από πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς βίας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Η κυβέρνηση καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας. Το υπ. Εσωτερικών ερευνά αν η «Νέα Φρουρά» συνεχίζει τη δράση της μετά τον θάνατο εθνικιστή στη Λυών.