ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:18
evonik, germany, germania
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: Περικοπή έως και 7.000 θέσεων από τη χημική βιομηχανία Εvonik

Ο μεγαλύτερος όμιλος εξειδικευμένων χημικών στην Ευρώπη, μέλος του δείκτη M-DAX, με 32.000 εργαζόμενους, θα εφαρμόσει σχέδιο «ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης».

Περικοπές έως και 7.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως προβλέπει η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της χημικής βιομηχανίας Evonik, με τον επικεφαλής της να προβλέπει «ζοφερό» το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο μεγαλύτερος όμιλος εξειδικευμένων χημικών στην Ευρώπη, μέλος του δείκτη M-DAX, με 32.000 εργαζόμενους, θα εφαρμόσει σχέδιο «ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κατάργηση επιπέδων ιεραρχίας και αλλαγή αντικειμένου εργασίας για 1.000 διευθυντές, αλλά και νέο διοικητικό συμβούλιο με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στον χρηματιστηριακό δείκτη (60%).

Στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης, η Evonik πρόκειται να πωλήσει τμήματα των δραστηριοτήτων της, με αποτέλεσμα περίπου 5.000 εργαζόμενοι είτε να χάσουν τη θέση τους είτε να εργαστούν μελλοντικά για νέα ιδιοκτησία. Παράλληλα, ο όμιλος σχεδιάζει πρόγραμμα περιορισμού της γραφειοκρατίας και 2.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2026, συμπεριλαμβανομένων 500 διευθυντικών θέσεων. Από τον Όμιλο πάντως διευκρινίστηκε ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο απολύσεων για λειτουργικούς λόγους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Evonik Κρίστιαν Κούλμαν εξήγησε επίσης ότι ο αριθμός των επιπέδων ιεραρχίας θα μειωθεί από δέκα σε έξι. Αυτό, μαζί με την μείωση των επιχειρηματικών πεδίων «θα καταστήσουν την Evonik γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική, ενώ θα συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων».

 Ο κ. Κούλμαν αιτιολόγησε τις αποφάσεις του Ομίλου αναφερόμενος σε «ζοφερές» ημέρες για το παγκόσμιο εμπόριο στο μέλλον, μετά και την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Θεωρώ ότι το παγκόσμιο εμπόριο που βασίζεται σε κανόνες όπως τους γνωρίζαμε, πλησιάζει τώρα στο τέλος του. Θα δούμε περισσότερους δασμούς και άλλους εμπορικούς φραγμούς. Είναι λοιπόν σημαντικό να είμαστε πιο κοντά στον πελάτη για να μην υποφέρουμε από τους δασμούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου και εξήγησε ότι η Evonik θα δημιουργήσει μεγαλύτερη τοπική παραγωγική ικανότητα σε σημαντικές χώρες-πελάτες τα επόμενα χρόνια, με έμφαση κυρίως την Ασία, η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 20% των πωλήσεων και στόχος είναι να φθάσει μελλοντικά στο 1/3.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ομόφωνα εγκρίνει άτοκο δάνειο στην Ουκρανία, δηλώνει ο Μερτς

Οι 27 της ΕΕ ενέκριναν ομόφωνα άτοκο δάνειο 90 δισ. ευρώ για τις ανάγκες της Ουκρανίας, το οποίο θα αποπληρωθεί μόνο αν καταβληθούν ρωσικές επανορθώσεις, ενώ η ΕΕ διατηρεί δικαίωμα χρήσης δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σχέδιο χρήσης παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων για Ουκρανία

Η Γερμανία προσανατολίζεται στη διάθεση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο σχεδίου της ΕΕ για δάνεια έως 90 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατηγορίες σε νεοναζί για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» για εμπρησμούς, απόπειρες δολοφονίας και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Γερμανικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός κτιρίου της Bundeswehr στο Ρουντνίνκαϊ

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός κτιρίου για νέο στρατώνα στη Λιθουανία, ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων για γερμανική ταξιαρχία. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπ. Άμυνας Κάουνας και ο ταξίαρχος Χούμπερ. Το έργο ενισχύει την ασφάλεια της περιοχής.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: «Να μην εξαρτώμαστε από τις μεγάλες δυνάμεις για την Ουκρανία»

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ηγετικό ρόλο στη νέα παγκόσμια τάξη, αυξάνοντας την αμυντική τους ισχύ και αξιοποιώντας «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη της Ουκρανίας.