ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Syria
Shutterstock

Oι ΥΠΕΞ αραβικών κρατών συνεδριάζουν για τη Συρία σήμερα, στην Ιορδανία

Σύμφωνα με πηγές από την Ιορδανία, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Αίγυπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και του Κατάρ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αραβικών κρατών συναντώνται σήμερα στην Ιορδανία μαζί με διεθνείς απεσταλμένους για να συζητήσουν το μέλλον της Συρίας - χωρίς ωστόσο στη συνάντηση να είναι παρόντες Σύροι.

Το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο στόχος είναι να διερευνηθούν τρόποι για να στηριχθεί η χώρα κατά τη μεταβατική φάση μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιορδανία, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Αίγυπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και του Κατάρ. Οι απεσταλμένοι των αραβικών κρατών αναμένεται να συναντηθούν στην Άκαμπα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Γκέιρ Πέντερσεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Σημαία της Συρίας διαμαρτυρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 3 νεκροί και 60 τραυματίες σε διαδηλώσεις Αλαουιτών

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων Αλαουιτών, μετά από θανατηφόρα επίθεση σε αυτή τη μειονότητα. Σύμφωνα με πηγές, οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν βίαια, κυρίως στη Λαττάκεια.
Στρατιωτική παρέλαση μαχητών
ΔΙΕΘΝΗ

Κούρδοι της Συρίας επιδιώκουν διατήρηση της συμφωνίας με τη Δαμασκό

Ο Μαζλούμ Άμπντι τόνισε τις προσπάθειες για διατήρηση της συμφωνίας μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού για ένταξη των κουρδικών δυνάμεων στους εθνικούς θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Ορίζοντας Δαμασκού Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Μόσχα συριακή αντιπροσωπεία λόγω έντασης με Κούρδους

Υψηλόβαθμη συριακή αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, τη στιγμή που κορυφώνονται οι εντάσεις με τις κουρδικές δυνάμεις. Συνάντηση Λαβρόφ-Σύρου ΥΠΕΞ σήμερα, σύμφωνα με τη SANA.
Βασιλιάς Ιορδανίας Αμπντάλα Β'
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιορδανία επιβεβαιώνει τον ρόλο της στα αμερικανικά χτυπήματα στη Συρία

Η Ιορδανία ανακοίνωσε πως συμμετείχε στα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, με στόχο να εμποδιστούν εξτρεμιστικές οργανώσεις από το να εξαπολύσουν επιθέσεις που απειλούν την ασφάλεια της περιοχής.