ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο Κούρσκ σε αντίποινα για τα ρωσικά πλήγματα

O Αλεξάντερ Χινστάιν, ασκών χρέη κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην πόλη Λγκοβ της περιφέρειάς του έπειτα από oυκρανικό βομβαρδισμό.

Η Ουκρανία απάντησε στην μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα (25.12.2024) η Ρωσία με επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και βομβαρδισμούς στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Ειδικότερα, ο Αλεξάντερ Χινστάιν, ασκών χρέη κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην πόλη Λγκοβ της περιφέρειάς του έπειτα από βομβαρδισμό που πραγματοποίησε η Ουκρανία.

«Ένα πενταώροφο κτίριο διαμερισμάτων, δύο μονοκατοικίες και ένα κέντρο αισθητικής υπέστησαν σοβαρές ζημιές», πρόσθεσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Telegram. Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Ριλσκ, άλλη πόλη της περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας.

Επίσης ο κυβερνήτης της Βόρειας Οσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, ανακοίνωσε ότι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Βλαντικαφκάζ, η οποία προκλήθηκε από τα συντρίμμια ουκρανικού drone που καταρρίφθηκε. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη δήλωση του κυβερνήτη Σεργκέι Μενιάιλο από ανεξάρτητη πηγή, ούτε το Κίεβο έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο σχετικά με την πληροφορία αυτή.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βανς

Η Ουάσινγκτον μελετά το αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους Tomahawk, με τον Λευκό Οίκο να διαμηνύει ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα δηλώνει ότι κατέλαβε άλλα τρία χωριά στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τα χωριά Ντεριλόνε, Μαΐσκε (Ντονέτσκ) και Στεπόβε (Ντνιπροπετρόφσκ) στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας έτσι τα εδάφη που ελέγχει, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ανεύθυνες οι απειλές Ζελένσκι για πλήγματα κατά Κρεμλίνου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε ανεύθυνες τις απειλές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πλήγματα κατά του Κρεμλίνου, τονίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος επισείει όλες τις επιλογές χωρίς περιορισμούς.