ΓΔ: 2044.29 1.86% Τζίρος: 87.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:40
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
Παραδοσιακός εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς με κόκκινα φαναράκια και διακοσμήσεις σε ναό.

Με σόου και πυροτεχνήματα η Κίνα γιόρτασε την άφιξη της χρονιάς του Φιδιού

Κίνα και Ταϊβάν υποδέχτηκαν τον νέο έτος με εντυπωσιακά σόου φωτισμού και πυροτεχνημάτων σε πολλές μεγάλες πόλεις. Ωστόσο βάσει του κινεζικού ημερολογίου το 2025, η "χρονιά του Φιδιού", ξεκινά στις 29 Ιανουαρίου.

Κίνα και Ταϊβάν γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με φωτορυθμικά σόου και πυροτεχνήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις, αν και σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο η έλευση του 2025, της "χρονιάς του Φιδιού", είναι στις 29 Ιανουαρίου.

Στο Πεκίνο, εορτασμοί έγιανν σε ένα πρώην χαλυβουργείο στα δυτικά προάστια της πόλης, ενώ στη Σαγκάη, πλήθη κόσμου συγκεντρώθηκαν για να δουν φωτορυθμικά σόου κατά μήκος του παγκοσμίου φήμης Περίπατο της Προκυμαίας και σε άλλες τοποθεσίες.

Στη κινεζική ειδική διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι Βικτόρια.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς, με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο, δεν γιορτάζεται τόσο ευρέως στην Κίνα όσο αλλού, με την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, με βάση το Σεληνιακό ημερολόγιο, να θεωρείται πιο σημαντική.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2025, η χρονιά του Φιδιού, σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο, είναι στις 29 Ιανουαρίου.

Στην Ταϊβάν, χιλιάδες θεατές απόλαυσαν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων διάρκειας έξι λεπτών και φωτορυθμικά σόου από το κτίριο-αξιοθέατο 'Ουρανοξύστης της Ταϊπέι" ή "Taipei 101", που έχει ύψος 509 μέτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ προσκαλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Απρίλιο. Η Τσενγκ Λι-γουν αποδέχθηκε την πρόσκληση, στοχεύοντας στη βελτίωση σχέσεων και ειρήνης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Σι καλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ταϊβάν στην Κίνα

Η αρχηγός του Κουομιντάνγκ της Ταϊβάν, Τσενγκ Λι-γουν, αποδέχθηκε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.