ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Γερμανίας Βουλή
Shutterstock

Κλείσιμο των καταστημάτων προτείνει η Γερμανία, «κόβει» κι άλλα δρομολόγια η Lufthansa

Από αύριο Τρίτη, θα εκτελείται μόλις το 10% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 20% των ευρωπαϊκών πτήσεων στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Lufthansa.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτείνει στα κρατίδια να κλείσουν τα περισσότερα καταστήματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του Covid-19. Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα που εξυπηρετούν την τροφοδοσία των πολιτών πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Η κρίση τoυ κορονοϊού έχει εν τω μεταξύ επηρεάσει και την διεθνή εναέρια κυκλοφορία. Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (πρωτεύουσα η Στουτγάρδη) θα σταματήσει τις επόμενες ημέρες τις πτήσεις προς και από όλα τα αεροδρόμιά του λόγω του κορονοϊού. Σε όσους έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό θα επιτραπεί μεν η επάνοδος, αλλά αν προέρχονται από περιοχές όπου έχουν πληγεί από τον κορονοϊό θα μπουν σε καραντίνα.

Αντίθετα, «η εναέρια κυκλοφορία στα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι αερολιμένες της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, για παράδειγμα, θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ στο dpa.

Επίσης, η Lufthansa μειώνει ακόμα περισσότερο τα δρομολογιά της λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Από αύριο Τρίτη, θα εκτελείται μόλις το 10% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 20% των ευρωπαϊκών πτήσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν όλη την Ευρώπη, όχι μόνο τη Γερμανία

Ο Μερτς δήλωσε πως οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά οχήματα αφορούν όλη την ΕΕ, όχι μόνο τη Γερμανία, και ζήτησε να υπάρξει ταχεία συμφωνία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αλλά η Ευρώπη καθυστερεί να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 6 στους 10 δεν βλέπουν την κυβέρνηση να αντέχει ως τις εκλογές

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 58% των Γερμανών πιστεύει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως το 2029, ενώ η AfD προηγείται με 28%, αφήνοντας CDU/CSU στο 24% και SPD στο 14%.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απών από τη Σύνοδο της ΕΠΚ, θα εκπροσωπηθεί από Μακρόν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΠΚ στην Αρμενία λόγω υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα ασκήσει και το γερμανικό δικαίωμα ψήφου.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας Andrius Kubilius και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Johann Wadephul. Το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών για τα 100 χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.