ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

H Αirbus αναστέλλει την παραγωγή της σε Γαλλία και Ισπανία

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ώστε να δοθεί χρόνος για να δημιουργηθούν αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και να διασφαλισθεί έτσι η υγεία των εργαζομένων έναντι της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Airbus ανακοίνωσε σήμερα πως «αναστέλλει προσωρινά» για τέσσερις ημέρες την παραγωγή της στη Γαλλία και την Ισπανία.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ώστε να δοθεί χρόνος για να δημιουργηθούν «αυστηρές συνθήκες ασφαλείας» και να διασφαλισθεί έτσι η υγεία των εργαζομένων έναντι της επιδημίας του κορονοϊού.

«Έτσι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα υγιεινής, τήρησης αποστάσεων και καθαρισμού που θα επιτρέψουν να διασφαλισθούν η ασφάλεια και η υγεία των μισθωτών την ώρα που ο πληθυσμός καλείται να αυτοπεριοριστεί», προσθέτει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει εξάλλου πως «μεγιστοποιεί την κατ' οίκον εργασία στο μέτρο του δυνατού».

Πρόκειται για την πιο σοβαρή διαταραχή στην παραγωγή της Airbus μετά την απεργία στον τότε βρετανό εταίρο της, την BAE Systems, το 1989, πέρα από τα προβλήματα με μεμονωμένα προγράμματα όπως αυτά του Airbus A380 ή του στρατιωτικού αεροσκάφους A400M.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ισπανία, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπροστά στο φάσμα του lockdown, χώρες και πόλεις σε όλη την Ευρώπη

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού στην Ευρώπη», όπου τα νέα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από εκείνα του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ.