ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Νέες κατηγορίες από τον Τραμπ στους αξιωματούχους της Καλιφόρνια

«Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στο Λος Άντζελες Οι ανίκανοι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα πώς να τις σβήσουν», αναφέρει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα του, Truth Social.

 

Νέες κατηγορίες στους αξιωματούχους της Καλιφόρνια για ανικανότητα όσον αφορά τους χειρισμούς τους στις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται γύρω από το Λος Άντζελες, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στο Λος Άντζελες Οι ανίκανοι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα πώς να τις σβήσουν», αναφέρει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα του, Truth Social.

«Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας μας. Δεν μπορούν να σβήσουν τις φωτιές. Τι τους συμβαίνει;», προσθέτει.

Η ταχύτητα και η ένταση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το Λος Άντζελες έχουν «δοκιμάσει» τις αντοχές της πυροσβεστικής υποδομής της πόλης και έχουν προκαλέσει ερωτήματα και επικρίσεις σχετικά με την ετοιμότητα της πολιτείας.

Οι κρουνοί στέρεψαν στη γειτονιά Pacific Palisades, που καταστράφηκε από μία από τις πέντε ξεχωριστές πυρκαγιές της περιοχής, ενώ η έλλειψη νερού προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες και αλλού.

«Χιλιάδες υπέροχα σπίτια έχουν χαθεί και πολύ περισσότερα θα χαθούν σύντομα. Υπάρχει θάνατος παντού», αναφέρει ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχηματισμός συμμαχίας για ασφάλεια πλοίων στο Στενό του Χορμούζ

Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει ότι αρκετές χώρες συνέστησαν συνασπισμό για τη συνοδεία πλοίων στο Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Επαφές με Τραμπ και Κάρνεϊ για το Στενό του Χορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με Τραμπ για το Στενό του Χορμούζ και τον τερματισμό της αναστάτωσης στη ναυτιλία, ενώ με τον Κάρνεϊ συζήτησαν τις επιπτώσεις. Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα.
Αμπάς Αραγκτσί πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Δεν υπάρχει λόγος διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ», δηλώνει ο ΥΠΕΞ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί ξεκαθάρισε πως η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον επιτέθηκε ενώ υπήρχαν επαφές, αναφερόμενος στην επίθεση του Ιουνίου 2025.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά από άλλες χώρες βοήθεια για την ασφάλεια στα Στενά Χορμούζ

Ο Τραμπ ζήτησε από άλλες χώρες να συμβάλουν στην προστασία των Στενών του Χορμούζ, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ θα συντονιστούν μαζί τους. Τόνισε πως πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία, χωρίς να αναφέρει ποιες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Περιορισμένες ζημιές στα περισσότερα αεροσκάφη μας στη Σαουδική Αραβία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως τέσσερα από τα πέντε αεροσκάφη που επλήγησαν σε επίθεση στη Σαουδική Αραβία δεν υπέστησαν σχεδόν καμία ζημιά και επέστρεψαν σε υπηρεσία, ενώ το πέμπτο θα επισκευαστεί σύντομα.